Det er lange mattradisjoner på gården knyttet til jorden og skogen. Her finner vi et rikt utvalg av gode råvarer, i tillegg til vårt egenproduserte langtidsmørnede storfekjøtt av grasfôra hereford og angus.
Det gode kjøkkenet på Opaker Gård ble bygget opp av Charlotte Mohn, som vokste opp her. Charlotte har senere gitt to kokebøker og blitt et kjent ansikt på TV. Vi viderefører hennes filosofi om å bruke nesten utelukkende lokale råvarer, tilberedt klassisk, men med en lokal vri.
Vi har fokus på lokalmat, egenproduserte råvarer, økologi og bærekraftig mat.
Med utgangspunkt i det lokale komponeres de mest smakfulle retter med inspirasjon fra verdens matverden.
Her er det fokus på kvalitet, og opprinnelsen til råvarene er nødvendig.
Opaker samarbeider tett med en rekke bønder og produsenter for å få frem de gode, lokale produktene. Her skal du få følelsen av å ta tiden tilbake, og oppleve gleden av å leve godt rundt matbordet.
De gamle oppskriftene som har fulgt gården er fortsatt i bruk. Det slaktes, bakes og syltes i tradisjonell stil. Mange av rettene finner du igjen i Opakers egen kokebok «Med natur på menyen».
Vel bekomme!