Create an Account
21. desember 2022

Vi starter det ny året med seremoni for å komme i bedre kontakt med oss selv.

Velkommen til en dag med transformasjon i ildens tegn.
Christer Norman veileder oss igjennom seremonien.

PROGRAM:
Vi starter opp kl. 10.00 med seremonien, og lørdagen vil være avsatt til denne. Lunsj og middag serveres på setra.
Søndag er det rom for refleksjon, matprat (hvordan kan jeg bruke mat som verktøy for et bedre liv), og tid for å legge en plan for veien videre.
Frokost og lunsj serveres i setra.
Seremonien vil foregå med vår veiledning med røtter direkte fra Inkatradisjonen der vi avslutter med bålseremoni.
Denne mandala seremonien er en energetisk representasjon av ditt eget univers. Mestere gjennom alle tider har brukt mandala som verktøy for å få oversikt over eget liv via informasjon de vil finne her.
Du vil ved hjelp av denne mandalaseremonien få oversikt over eget liv i «fugleperspektiv» og i trygghet kan du se alt – fortid, nåtid og fremtid. Her vil du observere på avstand som i «fugleperspektiv» dine egne erfaringer uten å føle direkte på sårene, men kanskje huske de, og oppleve like mye av gleder du har hatt i livet som er like viktige. Dette er ett verktøy for å forstå alle transformasjoner som må gjøres i ditt liv for at du skal vokse som menneske.
Medisinmenn og -kvinner har brukt dette i tusener av år for å få oversikt, som en veiviser over sin egen historie. Her kan du se for deg livet ditt som en elv, der sideelver er mennesker eller hendelser som blander seg med din energi. Når mandalaen er ferdig representerer den ditt eget univers, og hvert objekt du legger i mandalaen din kan manifestere seg som virkelighet i ditt eget liv.

Praktisk info:

 

Oppstart i Opakersetra kl. 10:00 lørdag
Kle deg godt. Vi skal være mye ute.
Pris per person kr. 2195.
Dette inkluderer overnatting i setra, frokost, maidag, lunsj begge dager.
Ta med sovepose/sengetøy.
Påmelding til opaker@opaker.no
Vi gleder oss til en begivenhetsrik start på 2023.
21. oktober 2022

ONSDAG 2.NOVEMBER ARRANGERER NATUR, PLAN OG UTVIKLING KONFERANSEN OM GRØNN TURISME OG HYTTEBYGGING SAMMEN MED VISIT KONGSVINGERREGIONEN PÅ OPAKER GÅRD.

Programmet er som følger:

10.00 Velkommen
10.10 Opaker Gård – tilbyder av ureist mat, måltider og historie. Kjersti Rinde Omsted, Opaker Gård AS

10.35 Hvordan legge til rette for bærekraftige opplevelser med vekt på markedskunnskap, helårsdestinasjoner og aktør- samarbeid? Monica A. Breiby, Høgskolen i Innlandet

11.20 Vegalangs – Utvikling og samarbeid på gårdsturisme mellom driftige bønder, kommunen og andre aktører. Elisabeth Stabell og Lars Roald Johansen, Nes kommune i Viken

11.50 Oppsummering og diskusjon

12.05 Lunsj

12.45 Hytter og hytteutbygging med bærekraft.Birgitta Ericsson, Østlandsforskning og Høgskolen i Innlandet

13.40 Muligheter for rovviltturisme i Norge – med eksempler fra andre land. John Linnell, Norsk Institutt for Naturforskning

14.10 Foredrag for og dialog med deltagerne – case fra økoturisme og samarbeid. Marcus Eldh, Wild Sweden – internasjonalt prisbelønnet økoturismetilbyder

15.05 3 parallelle work shops/gruppearbeid etter eget valg 15.35-16.00 Oppsummering og diskusjon i plenum

 

Pris kr. 325 per person.

Påmelding ved sms til 93 28 72 55 senest den 30. oktober.

Se også Naturutvikling.

23. februar 2022

Ønsker du deg hvilepuls, stillhet, healing og jording i skogens ro? Innled påsken med retreat og vær vår gjest.
På stilleretreatet har vi fokus på healing fra Mona Amdal, pust og jording.
Her kobler du av fra hverdagen, og kobler på deg selv.

 

Retreaten finner sted i idylliske omgivelser på Opakersetra, ved Finnskogen.
Du vil motta tre helinger fra Mona Amdal (Det nye univers), oppfølgende samtaler under og etter retreaten.
På menyen vil det stå vegetariske retter, komponert på økologiske råvarer.
Det vil stå en seng ferdig oppredd til deg.

 

«Stillheten inspirerer oss til å betrakte livet fra et nytt ståsted. Herfra kan vi finne nye, kreative løsninger. Vi utvikler større samklang mellom det vi føler, tenker og fornemmer. Slik hjelper stillheten oss til å navigere bedre gjennom vår egen hverdag
K. Flood (Rom for stillhet).

For å finne roen raskt har vi lagt retreatet til setra hvor vi lever det enkle liv tett på naturen. Her kan du studere stjernehimmelen og lytte til naturen uten andre forstyrrelser. Vi deler soverom, nyter maten ved langbord med fyr i peisen. Vi oppfordrer alle til å legge telefon og andre forstyrrende elementer bort for helgen. Denne helgen er til for deg, og hvor du kan lytte innover.

Pris per person kr. 3499 per person.

Dette inkluderer kost og losji for helgen (frokost*2, lunsj*2 og middag*2, samt frukt/nøtter, vann, kaffe og te).

Vi legger til rette for ulike kreative sysler for helgen. Ta gjerne med deg stille sysler som strikketøy eller annet.
For deg som ønsker tilbyr vi å starte dagen med tibetanske riter.

Anne og Kjersti følger deg gjennom helgen.
Anne har lang erfaring med å jobbe med mennesker i ulike situasjoner og faser, og er praktiserende terapeut.

Kjersti har lang erfaring med forebyggende helse, endringsprosesser, og er nå student på enhetsterapi og mestringsmedisin hos Audun Myskja.

Kun 10 plasser tilgjengelig.

For påmelding og ytterligere informasjon kontakt oss på e-post: opaker@opaker.no

Velkommen til en utviklende helg i skogens ro.
Anne og Kjersti
9. desember 2021

Våren 2022 arrangerer vi Permaculture Design Certificate kurs sammen med Norsk Permakulturforening. Permakultur gir deg verktøy for å skape den verden du lengter etter å leve i! Vil du bidra til et regenerativt samfunn?

Ønsker du å leve på en måte som beriker naturen i stedet for å forringe den?

Har du lyst på flere verktøy, praksis og selvtilliten for å aktivere prosjektene dine?

Permakultur er et helhetlig planleggingssystem som samarbeider med naturen. Vi ønsker deg velkommen til å fordype deg og utvide ferdighetene dine for å skape en regenerativ livsstil, med dette internasjonalt anerkjente Permaculture Design Certificate (PDC) kurset!

Dette kurset er det internasjonale anerkjente Permaculture Design Course (PDC), og de som fullfører kurset får et sertifikat som gjelder over hele verden. Dette vil være en klar styrke og fordel hvis du ønsker å arbeide for en bærekraftig livsstil, som et supplement til annen relevant utdannelse, eller om du ønsker f eks å arbeide gjennom nettverk som WWOOF, Camphill eller Workaway.

Du vil lære å designe systemer for mennesker som imiterer naturlige økosystemer, med bruk av minimum energi og ressurser for å skape motstandsdyktighet og sosial rettferdighet.

Vi dekker temaer som å lese landskap, høste regnvann og earthworks, jordsmonn og kompost, økosamfunn, sunne bygninger, hagedesign og matskog, alternativ økonomi, storskala matproduksjon, regenerativ lederskap og energi.

Permakultur har løsninger ikke bare for matproduksjon, men også for sosiale systemer, styring og samfunn for disse tider med store forandringer!

Kurset skjer over 3 langhelg:

Helg 1: torsdag 31. mars 09:00 – søndag 3. april 13:00

Helg 2: torsdag 5. mai 09:00 – søndag 8. april 13:00

Helg 3: torsdag 16. juni 09:00 – søndag 19. juni 13:00

 

Kursledere: Jan Martin Bang & Jennifer McConachie

 

Hva er permakultur?

Permakultur integrerer design med økologi for mennesker for å skape motstandsdyktige systemer ved å imitere naturens økosystemer.

Et helhetlig planleggingssystem basert på å jobbe med, ikke mot naturen, som trekker på praksis fra urbefolkninger.

De fleste oppdager permakultur gjennom hagearbeid, men den har utviklet seg til en helhetlig tilnærming til design for ikke bare matproduksjon, men alt fra våre hus, lokalsamfunn, styresett og virksomhet til vann, velvære og familier.

Ved å observere hvordan naturen fungerer og etterligne økosystemer, kan vi møte våre menneskelige behov på en måte som også regenererer i stedet for å forringe naturen.

Permakultur brukes i dag som et planleggingsverktøy over hele verden og er alltid knyttet til lokale ressurser, potensialet for dyrking, og er designet for å møte grunnleggende menneskelige behov med minst mulig ressursbruk.

Permakultur handler om ikke bare å leve bærekraftig, men å skape regenererende livsstil, med mennesker som et nyttig element i miljøet vårt!

Et filosofisk designsystem basert på etikken innen Earth Care, People Care & Fair Share, som styrker et skifte fra monokulturer i vårt landbruk og samfunn, til integrering, mangfold og harmoni.

Overnatting tilbys hos oss
Bestilles ved påmelding og betales ved ankomst

Pris per langhelg:
Dobbeltrom 1850 kr
Enkeltrom 2490 kr
Telt 300 kr
Bobil 500 kr

For mer info og påmelding klikk her

9. desember 2021

Leter du etter gave til den matglade?  Ureist mat fra Opaker
Vi har et godt utvalg matgaver av vårt økologiske
urkornmel, langtidsmørnet grasfora storfe, lam, og elg.
Ta kontakt med oss om du ønsker et gavekort.
Vi lager gavekort eller pakker matgaver som passer deg.
Kanskje kan det passe med et gavekort på:

  • mel av urkorn av emmer og spelt
  • surdeig
  • langtidsmørnet storfekjøtt
  • lammekjøtt
  • elg
  • matkurs
  • eller ureiste middager

Se gjerne nettbutikken vår for utvalg.

Ta kontakt med oss på opaker@opaker.no så ordner vi det du ønsker.

25. mai 2021

Omfanget av vår totale virksomhet øker kraftig, og vi har styrket laget med et dedikert vertskapspar for gårdshotellet vårt Opaker Gård AS. Her jobber vi tett med interesserte, fremoverlente og flotte gjester. 

  

Vårt hovedmål – være det foretrukne samlingsstedet for regenerative opplevelser hvor det ekte, naturlige og autentiske er i fokus, og hvor samskaping og utvikling blir et naturlig resultat.

Dette gjøres gjennom å skape og vedlikeholde Opaker Gård som en meningsfull arbeidsplass, hvor en jobber med solide kolleger i en vinnende kultur. Gården gir personlig og profesjonell vekst i alle ledd til sine medarbeidere, og har en ledelse en kan stole på, respektere og også se opp til som gode forbilder.

 

Hvem er vi?

Kjersti og Arne Wilhelm er 7. generasjon av familien som driver landbrukseiendommen Bjerke & Opaker Gård – en virksomhet som består av allsidig økologisk landbruksdrift med husdyr, planteproduksjon, juletrær, skog og gårdshotell. Her produseres og leveres matopplevelser på lag med naturen, en matopplevelse som skal gjøre deg godt. Vi formidler kompetanse om driften, ernæring, og det å drive på lag med naturen. Landbruksdrifta har hovedsete på Bjerke, hvor Kjersti og Arne Wilhelm bor. Gårdshotellet befinner seg på Opaker, som er det andre gårdstunet – 600 meter nærmere skogen. Gårdshotellet drives som et eget aksjeselskap (Opaker Gård AS), heleid av familien. Helt siden gårdshotellet ble etablert har vi lagt vekt på å lage sterke og tydelige bånd mellom primærproduksjon og hotelldrift, og dette vil fortsatt være viktig.

Her på gården kombineres gjesteopplevelser med kunnskapsdeling, og ureist mat dyrket på lag med naturen. Vi fasiliterer konferanser, kurs, bryllup, selskap, og er et naturlig samlingssted. Du får innsikt og opplevelser i det regenerative reiselivet og gårdslivet.

På Opaker Gård har det vært menneskelig aktivitet og drift siden steinalderen. Gårdshotellet ble startet i 1999 av 6. generasjon av familien her på gården, og målet var å skape en jordnær samlingsarena for næringsliv med behov for gode arbeidsforhold. Her kombineres nærhet til naturen og skogen med matopplevelser som gjør deg, jorden, og samfunnet godt.

Vi er stolte av å levere high- end opplevelser innen opplevelser basert på ureist mat som sankes og høstes fra gården, og for at dette skal skje anser vi alle som jobber her som nøkkelpersoner.

Alle våre ansatte er involvert i å skape gode opplevelser for kundene. Derfor er det viktig at vi er forskjellige, – for det er også våre kunder.

 

Lurer du på hvem vårt nye vertsskap er? Det skal du snart få vite mer om.

24. april 2021

Andelslandbruk er et langsiktig samarbeid mellom forbrukere og de som produserer mat- og andre landbruksprodukter. Ansvar, risiko og avling blir delt mellom partene etter avtale for ett år om gangen.

Drømmer du om egen kjøkkenhage, men vet ikke hvordan? Vi er din kjøkkenhage. Du bidrar med 12 timer dugnad i løpet av sesongen, og er da med å produsere dine egne økologiske grønnsaker som vi høster gjennom hele vekstsesongen. Målet med dugnaden er at det skal være både lærerikt, sosialt, og morsomt. Dette kan være oppgaver som såing, planting luking el. Her jobber vi på lag med naturen i Solør.

 

Andelslandbruk bygger på fem prinsipper:

  1. Dialog om driften. Det vil være flere årlige treffpunkt på gården, og det blir derav også et sosialt fellesskap
  2. Gjennomsiktig økonomi.
  3. Delt avling – delt risiko. Andelshaverne forhåndsbetaler en andel, og deler dermed risiko for årsvariasjoner. Du betaler ikke for en bestemt mengde, men for en bestemt produksjon som eies av og deles mellom andelshaverne.
  4. Involvering. Du tar gjennom din deltakelse ansvar for din matforsyning.
  5. Bærekraftig drift. Driften skjer på en ansvarlig og varsom måte som tar vare på miljøet, både for nåværende og kommende generasjoner. Driften etterstreber å opprettholde og fremme helsen til jord, planter, dyr og mennesker.

 

Hva koster det?
I 2021 er prisen kr. 2500 for en andel, og den inneholder omtrentlig 100 enheter grønnsaker. Som en enhet regnes f.eks en blomkål, et salathode, 0,7 kg gulrot eller en hodekål. I år ønsker vi også å få til ulike kurs og aktiviteter i løpet av året (så fremt dette tillates).
Vi deler av vår kunnskap og involverer deg i driften så mye du måtte ønske og ha anledning til.
Bor du langt unna så jobber vi nå med å legge til rette for utkjøring mot en liten sum.
Synes du en andel er litt mye for deg, så må du gjerne dele med noen andre.

Du kan i tillegg få kjøpt mel av urkorn av emmer og spelt, samt pakker med frilandsgris, grasfora storfe og lam/sau.

 

Du kjøper din andel for 2021 ved å sende oss en e-post med:

  • Fullt navn
  • Adresse
  • Mobilnummer
  • E-post
  • Ønsket antall andeler

 

Vil du vite mer eller bidra, så ta kontakt med oss:

 

Kjersti Rinde Omsted
Mobil              419 17 351
E-post            kjersti@opaker.no

 

VELKOMMEN TIL EN SMAK I DIN EGEN KJØKKENHAGE!

18. mars 2021

Vannkefir er en nydelig probiotisk drikk som er et godt alternativ til brus og andre drikker. Smaken er nydelig frisk og kan tilsettes forskjellige smaker som bringebær, blåbær, rips, tyttebær, sitron, ingefær eller mange andre forskjellige smaker som kun fantasien setter grenser for.

 

Vil du lage vannkefir selv trenger du:

  • et rent stort norgesglass eller tilsvarende
  • 1 liter vann
  • 4 ss økologisk uraffinert sukker
  • en neve økologiske rosiner (MÅ være sulfatfri)
  • en til to skiver økologisk sitron
  • 2 ss vannkefirkorn (starkultur)

 

Slik gjør du:

Fyll kaldt vann i norgesglasset og rør ut sukkeret.
Tilsett rosiner, sitroner og vannkefirkorn.
Legg på glasslokket, og la glasset stå på benken til fermentering i 1-2 døgn.
Smak på vannkefiren under fermenteringen, og sil vannkefiren over på en ren glassflaske når den er passe syrlig. Rosiner og sitron plukkes bort og kastes. Skyll kefirkornene forsiktig i lunkent vann. Bruk en finmasket sil. Vannkefirkornene er nå klare for en ny runde.
Vil du etterfermentere vannkefiren med bær eller annen smakstilsetning, kan du nå tilsette bær og la vannkefiren står til etterfermentering på benken 1-2 døgn. Husk flakse som tåler trykk. Når vannkefiren har ønsket smak settes den kaldt, og nytes avkjølt.

 

Hva er vannkefirkorn?

Kefirkorn er krystaller laget av symbiotisk kultur av bakterier og gjærsopper som blir holdt sammen i en  biofilm av polysakkaridmatriks som bakteriene selv produserer.  I optimalt klima vil denne bakterie- og gjærkulturen spise sukker, og formerer seg slik at det blir produsert probiotiske bakterier og organiske syre i væsken.
Her kan du lese mer om hva slags mikroorganismer det kan være i vannkefir.  

18. mars 2021

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er absolutt ikke noe nytt fenomen.
Surdeig lages ved å blande mel og vann, og hvis denne blandingen står en stund vil det naturlig starte en fermenteringsprosess (en slags gjæring). Denne gjæringsprosessen skjer ved hjelp av små levende organismer som finnes naturlig i kornet og lufta.

 

Det er først og fremst to typer organismer, melkesyrebakterier og gjær, som lever i en symbiose i surdeigskulturen. Surdeigen er rett og slett et lite og velfungerende økosystem fullt av liv.
Mikrobiologiske studier har påvist over 50 ulike arter av melkesyrebakterier i surdeig, der de fleste tilhører slekten Lactobacillus. Melkesyrebakterier som Lactobacillus er også viktige i produksjonen av andre matvarer som ost, yoghurt og surkål. Ikke minst er de en naturlig del av vår tarmflora.

 

Ved å bake med surdeig starter en nedbrytningsprosess av både gluten, fytinsyre, og andre tungtfordøyelige stoffer i kornet. Det gjør jobben for magen vår enklere, og de fleste opplever surdeigsbrød som lett fordøyelig. I tillegg øker surdeigen tilgjengeligheten av mineraler og andre næringsstoffer, slik at de lettere kan tas opp fra tarmen.

Surdeigsbakst gir: Surdeigsbakst

-mindre blodsukkersvingninger da det har lavere glykemisk indeks

-metter bedre

-øker tilgjengeligheten av mineraler ved å bryte ned fytinsyren

-lettere fordøyelse da tungt fordøyelige karbohydrater og proteiner delvis brytes ned av melkesyrebakteriene

-bedret holdbarhet

 

Tradisjonen har en lang historie som antas å kunne datere helt tilbake til jordbrukets opprinnelse i området øst for Middelhavet, for ca. 11.000 år siden.

Brød og annen bakst laget med surdeig har lang holdbarhet, er lett å fordøye og har et høyt næringsinnhold. Vin vinn på mange områder.

 

Hvordan ta vare på surdeigsstarteren?

 

Baker du en gang hver uke, eller annen hver uke, kan det være lurt å oppbevare surdeigsstarteren i kjøleskapet. Ta starteren ut i romtemperatur 1 døgn før du skal bake. Den er klar når den «bobler av glede». Du kan også bruke «flytetesten». Ta ut en ss surdeigsstarter og se om denne flyter på vann. Det er et godt tegn på at den er bakeklar.

 

For å ta vare på starteren, mater du ukentlig:
Finn et rent glass med lokk. Tilsett 1 dl vann i glasset, 2-3 ss surdeigsstarter, og rør inn 1-1,5 dl mel til en grøtet masse. Sett på lokk, og plasser i kjøleskapet.

 

Dersom du ønsker en starter som setter raskt fart på bakeprosessen kan du lage en liten fordeig av 2 dl vann, 3 ss surdeigsstarter og mel. Dette rører du sammen til en grøtet masse, og lar står på benken til den bobler godt. Da tilsettes ønsket mengde vann og mel, og du baker som ønsket.

Skulle starteren skille seg så rør den godt sammen, og ta over 2-3 ss i et nytt glass som du tilsetter 1 dl vann, og rører inn mel til en grøtet masse.

Husk alltid å ta av litt starter som du setter i kjøleskapet for neste baking. Vil du være helt sikker kan du fryse ned et lite glass starter.

 

Får du surdeigsstarter til overs når du mater starteren eller baker, så er det en super gave å gi til en venn

Lykke til med surdeigsbaksten.

8. mars 2021

Her er vi allerede godt i gang med planleggingen av 2021, og en av de store høydepunktene ( i alle fall foreløpig) er grunnskurs permakultur. Kurset holdes over 3 langhelger i mai til juli. Dette er det 72 timers internasjonale anerkjente Permaculture Design Course (PDC), og de som fullfører kurset får et sertifikat som gjelder over hele verden. Dette sertifikatet er en god innføring i permakultur og vil være en klar styrke og fordel hvis du ønsker å arbeide for en bærekraftig livsstil, som et supplement til annen relevant utdannelse, eller om du ønsker f.eks å arbeide gjennom nettverk som Woof , Camphill eller Workaway.

 

Permakultur – Hva er det?

 

Permakultur etikk er en innstilling i forhold til det å leve, og overleve på planeten vår. I Permakultur snakker vi om en tredelt etikk: Omsorg for jorda, omsorg for mennesket og rettferdig fordeling av overskuddstid, penger og materielle ting.

 

Permakultur som begrep oppstod i Australia, grunnlagt av Bill Mollison. Han hadde en visjon om matskoger, og bruker begrepet i forhold til planlegging og drift av menneskeskapte økosystemer hvor vi kan høste av et naturlig overskudd. Denne kombinasjonen av landskapsøkologi og design har blitt et anerkjent verktøy globalt, og blir stadig mer utbredt.

 

Global Ecovillage Network ble stiftet i 1995 av en gruppe Permakulturlærere og designere. De fleste ecovillages eller økolandsbyer bruker Permakulturdesign som verktøy når de planlegger sine økosamfunn.

Norsk Permakulturforening er del av et internasjonalt nettverk som jobber med bærekraftig utvikling i praksis.

 

Kurset egner seg for alle som vil fordype seg i økologi og økologisk tenkning, for de som vil planlegge sine hus, hager eller småbruk, for de som vil skape et mer miljøvennlig liv, og også for de som vil delta i et økosamfunnsprosjekt eller bare lære mer om en bærekraftig livsstil.

 

Lærer er Jan Martin Bang

 

Jan Martin Bang er født i Oslo og vokste opp i England hvor han har sin utdannelse. Han tok Bachelor i arkeologi, filosofi og geografi i 1973 (BA, Nottingham University), pedagogisk utdannelse i 1974 (Post Graduate Certificate of Education, Nottingham University), og jordbruksutdannelsen i 1980 (Certificate of Agriculture, Lincolnshire College of Agriculture). Han var aktiv i den engelske samvirke bevegelsen (Co-operative Movement) og fagforeningen for landbruksarbeidere i 1970 og ’80 årene. Han flyttet til Israel i 1984 og var kibbutz medlem i 16 år. Siden 1993 arbeidet han med miljøprosjekter i kibbutz bevegelsen. Han representerte” Global Ecovillage Network” i Israel, og var med å bygge opp den Israelske Permakultur bevegelsen, og underviste noen av de første Permakultur kurs på hebraisk. Som en del av dette arbeidet fikk han anledning til å reise mye i Midt Østen, besøke prosjekter og undervise i Egypt, Tyrkia, Kypros og i de Palestinske områder.

 

 

I 2000 flyttet han til Norge og var medarbeider på Solborg Camphill Landsby utenfor Hønefoss i Norge i flere år. Han var tidligere sekretær i Norsk Permakultur Forening og har vært aktiv i økolandsbymiljøet i Norge. Han er styreformann i Norske

 

Økosamfunns Forening og er fortsatt i styret i Norsk Permakultur Forening. Han fikk sin Permakultur Diplom fra det Nordiske Permakultur Institutt i 2006 for hans arbeid innenfor pedagogikk og felleskapsutvikling.

 

 

 

Han skrev boken ”Ecovillages – a Practical Guide to Sustainable Communities” i 2005, og i 2007  “Growing Eco Communities – practical ways to create sustainability”, begge er utgitt av Floris Books i Edinburgh. To bøker til kom i 2009; ”Sakhnin  – a portrait of an environmental peace project in Israel” og ”The Hidden Seed – the story of the Camphill Bible Evening”. I 2010 kom boken “”A Portrait of Camphill – from founding seed to worldwide movement”, en bok om Camphill bevegelsens historie internasjonalt. To bøker kom ut i 2015: ”Permaculture – A Spiritual Approach” og ”Permaculture – A Student’s Guide to the Theory and Practice of Ecovillage Design”.

Ta gjerne kontakt: jnbng49@gmail.com

Hjemmeside: www.permakulturisten.com

 

 

 

Kurset holdes over 3 langhelger

 

Første helg, torsdag 20. til søndag 23. mai:
Permakultur prinsipper og design, jord og planter.

Andre helg, torsdag 8. til søndag 11. juli:
Vann, teknologi og energi, tomt design, hus design og bygg, alternativ økonomi og samfunn. 

Tredje helg, torsdag 19. til søndag 22. august:

Økolandsbyer, bioregioner, presentasjon av design prosjekter, avslutning. 

 

Hver helg vil begynne på torsdag formiddag kl. 09.30 til kl. 18 30 med en pause for lunsj. Vi avslutter på søndager omtrent kl. 13 00 med en oppsummering av helgens tema, og avklaring av oppgaver for neste treff. Det forventes omtrent 28 timer undervisning/arbeid hver helg. (3 x 26 timer = 78 timer)

Kurspris kr. 15.000

 

Prisen inkluderer kursavgift og mat, men ikke overnatting.

Medlemsavgift i Norsk Permakulturforening for 2021 er inkludert i kurset.

Vennligst si ifra på forhånd hvis du har matallergier eller andre spesielle behov. Det er mulig med noe rabatt for studenter og lavtlønnede. Ta kontakt med oss angående dette. Vi ber deltagere ta med seg skrivesaker, notis og tegneblokk samt gode klær og støvler.

Overnatting:

Rom kan reserveres på Opaker Gård. Ellers er det mulig å sove i eget telt. Ta kontakt for reservering av overnatting opaker@opaker.no

 

Kontakt oss for kursplass på e-post: opaker@opaker.no

Påmelding til opaker@opaker.no  som er bindende ved innbetaling av depositum på kr. 2000.  Faktura sendes på e-post.

 

Frist for innbetaling av den resterende kursavgiften er senest 1.mai 2021.  Skulle vi avlyse kurset betaler vi hele summen tilbake. Hvis kursdeltakeren selv må avlyse, betales ikke depositum tilbake.

 

 

Informasjon om kursinnhold:  Jan Bang. Tel: 48129653. Epost: jnbng49@gmail.com

 

Kontaktperson Opaker Gård: Kjersti Rinde Omsted Mob: 419 17 351

 

 

Kurset arrangeres i samarbeid med Norsk Permakulturforening www.permakultur.no

Tilbake til toppen