Create an Account
18. mars 2021

Vannkefir er en nydelig probiotisk drikk som er et godt alternativ til brus og andre drikker. Smaken er nydelig frisk og kan tilsettes forskjellige smaker som bringebær, blåbær, rips, tyttebær, sitron, ingefær eller mange andre forskjellige smaker som kun fantasien setter grenser for.

 

Vil du lage vannkefir selv trenger du:

  • et rent stort norgesglass eller tilsvarende
  • 1 liter vann
  • 4 ss økologisk uraffinert sukker
  • en neve økologiske rosiner (MÅ være sulfatfri)
  • en til to skiver økologisk sitron
  • 2 ss vannkefirkorn (starkultur)

 

Slik gjør du:

Fyll kaldt vann i norgesglasset og rør ut sukkeret.
Tilsett rosiner, sitroner og vannkefirkorn.
Legg på glasslokket, og la glasset stå på benken til fermentering i 1-2 døgn.
Smak på vannkefiren under fermenteringen, og sil vannkefiren over på en ren glassflaske når den er passe syrlig. Rosiner og sitron plukkes bort og kastes. Skyll kefirkornene forsiktig i lunkent vann. Bruk en finmasket sil. Vannkefirkornene er nå klare for en ny runde.
Vil du etterfermentere vannkefiren med bær eller annen smakstilsetning, kan du nå tilsette bær og la vannkefiren står til etterfermentering på benken 1-2 døgn. Husk flakse som tåler trykk. Når vannkefiren har ønsket smak settes den kaldt, og nytes avkjølt.

 

Hva er vannkefirkorn?

Kefirkorn er krystaller laget av symbiotisk kultur av bakterier og gjærsopper som blir holdt sammen i en  biofilm av polysakkaridmatriks som bakteriene selv produserer.  I optimalt klima vil denne bakterie- og gjærkulturen spise sukker, og formerer seg slik at det blir produsert probiotiske bakterier og organiske syre i væsken.
Her kan du lese mer om hva slags mikroorganismer det kan være i vannkefir.  

Tilbake til toppen