Create an Account
9. mars 2024

Medisinhjulet «Den Hellige Sirkel» har vært benyttet i mange tusen år som ett redskap for å navigere i livsprosesser. Alt liv er basert på hellig geometri, og spesielle geometriske figurer kommuniserer med hverandre uavhengig av avstand. Dette er ofte en svært berikende form for kommunikasjon og relasjon til naturens naturlige visdom og veiledning, som også ER en del av oss selv.

 

«I det øyeblikket vi tar et oppriktig valg med å gå inn i det, så fanger alt liv i fauna og flora opp denne intensjonen og begynner å gi oss tegn og veiledning i en løsningsorientert prosess i det vi personlig jobber med til vi har fått integrert innsikten, retningen og løsningen ut av «problemet».»

 

Det er derfor viktig at vi bruker medisinhjulet som en arena for å oppriktig konfrontere oss selv, dersom det finnes ett indre ønske og behov for å gjøre endringer i eget liv. Medisinhjulet består av 20 steiner som hver har sin helt bestemte plassering og hensikt. Steinene danner en ytre sirkel, 4 akser og ett indre origo. Medisinhjulet har tilknytning til alle 4 himmelretninger, elementene, samt himmel og jord. Hjulet er sentrert i vårt autentiske senter av oss selv. Bruken av medisinhjulet er knyttet til mange folkegrupper rundt omkring på vår jord. Det finnes blant tibetanere, samer, inuitter, indianere og hos mange andre kulturer.

 

Kursholder Richard Kolberg har selv benyttet
dette som ett aktivt verktøy over mange år i eget liv,
og har vært elev hos Leif Havik og lært hans formidling
av denne kunnskapen over 15 år. Tiden er nå moden
for å føre denne kunnskapen videre. Se gjerne mer på om medisinhjulet.

 

Det finnes mange varianter av medisinhjulet. Mange eldgamle kulturerbygde steinstrukturer som hellig arkitektur, og indianerne var ikke annerledes.
De konstruerte Medicine Wheels ved å lage mønsteret på bakken med nøye arrangerte steiner. Blant Inuittene hadde et medisinhjul navnet Inukshuk, mens det for andre indianere nevnes som Tuksin, som oversatt betyr noe slikt som «Fra alle sider, ett lite merke av stein for å huske».
Noen av disse kan fortsatt finnes i gressletter i Canada, som i Alberta og Saskatchewan, samt noen regioner i USA, spesielt ved Bighorn-fjellenei Wyoming, og også faktisk 2 – 3000 år gamle spor her i Norge. Arkeologer mener att medisinhjulet oppsto i den sene forhistoriske perioden, da noen av hjulene er datert til rundt 4000 f.Kr.

 

~Hjertelig velkommen til en innføring i medisinhjulet ~

 

Info og påmelding:

Todagers kurs (10.00.17:00)  inkl lunsj begge dager  kr. 1750 per person.
Maks 9 deltakere. 

Overnatting i dobbeltrom inkl frokost kr. 950. Enkeltromstillegg kr. 450.
Middag lørdag kveld kan bestilles ved påmelding. 
Maten vi serverer er basert på ureiste økologiske råvarer fra gården kombinert med andre lokale råvarer.  

Påmelding innen den 1.mai sendes opaker@opaker.no  

 

Kursholder Richard Kolberg

Richard har i mer enn 15 år vært elev hos Leif Havik i hans formidling av Medisinhjulet. Her formidles en gammel indiansk filosofi som bruks som et «kart» for lettere å navigere gjennom livsprosesser. Etter avtale med Havik har Richard fått tillatelse til å holde kurs i medisinhjulet.
Han har studert Enhetsterapi og Mestringsmedisin ved Senter for Livshjelp. Dette er en utdanningen som har gitt ham svært mange nyttige og viktige verktøy for hvordan vi kan bygge varig mestring og helse over tid. Du kan lese mer om innholdet i utdanningen her.
Richard beskrives som en nærværende, tålmodig, utholdende, lyttende person med god vilje, og som kommer i god dialog og relasjon med  mennesker.

8. februar 2024

Hvordan kan vi på en enkel måte i hverdagen lage mat basert på rene råvarer? Hva gjør egentlig den ultraprosesserte maten med oss?  Hvordan påvirkes fordøyelse og den psykiske helsen av stress, og hvordan roer vi ned?

 

Vi har laget et kurs som lærer deg å lage gode alternativer til den ultraprosesserte maten slik at du får en enklere hverdag. Sammen skal vi lage mat basert på rene råvarer, kjøtt og fisk og vegetariske retter*, i tillegg til at vi skal snakke om hvorfor og hvordan råvarene påvirker vår fysiske og psykiske helse. Det vi drikker er også viktig for helsen og vi skal lære om hvilken innvirkning ulike drikkevarer har på hjerne, fordøyelse og nervesystem.

 

I et helhetsperspektiv, handler ernæring og helse om mer enn mat. Langvarig stress påvirker både fordøyelse, fysisk og psykisk helse. Vi vil gjennom teori og praksis lære deg hvordan du kan roe ned nervesystemet og redusere det bevisste og ubevisste/skjulte stresset.

 

Temaer:

  • tarmbakteriene og hva som skjer når det blir ubalanse (dysbiose)
  • sammenhengen mellom tarmbakterier, fordøyelse, og mat – og fysisk og psykisk helse
  • hva den ultraprosesserte maten inneholder og ikke inneholder, og hvordan det påvirker oss. Visste du for eksempel at for mye potetgull eller chips kan føre til at tarmen ikke danner et viktig stoff som roer ned hjernen?
  • hvordan matinntaket har endret seg de siste hundre år og hvordan dette har påvirket energien i maten
  • Viktigheten av det vi drikker og hva vi kan drikke for å aktivere fordøyelsen og hjernen (det er ikke bare kaffe) og roer nervesystemet
  • Fasting og tidsbegrenset spising. Vi legger opp til ca.15 timer mellom siste måltid og det første dagen etter.
  • Konsekvensene av stress og hvordan vi kan redusere det
  • Teori og øvelser knyttet til autonome nervesystemet og vagusnerven

 

Hva skal vi lage:

  • melkesyregjærede grønnsaker
  • surdeigsgjæret brød og glutenfritt brød
  • ulike matretter med kjøtt fra gården, fisk fra havet og ulike grønnsaksretter
  • hjemmelaget pålegg som kjøttpålegg, leverpostei, majones og majonesbaserte salater, hjemmelaget syltetøy oa.

 

 *Vi lager også alternativer til allergier og intoleranser.

 

Ta med deg to rene glass med lokk, – et glass til surdeigsstarter og et glass på ca 1/2 liter med stor åpning slik at du får knyttneven nedi – f.eks  Norgesglass.

 

Påmelding til opaker@opaker.no innen den  27.mars. 

Pris: kr. 7.500 (introduksjonspris).
Dette inkluderer overnatting i dobbeltrom, alt av råvarer og måltider. Maks 12 deltakere. For å gjennomføre kurset er det et minimum på 8 deltakere. Dersom du har allergier, må du varsle om dette ved påmelding.

 

Kursansvarlig er Lise Skaalrud, Eva Fjeldstad og Kjersti Rinde Omsted

 

Lise Skaalerud er utdannet kokk med videreutdanning på kjøkkensjeflinjen
ved Norsk hotellhøgskole og bedriftsøkonomi BI.
Hun har sammenlagt jobbet 12 år innen hotell og restaurant
i Norge og har i tillegg jobbet ved fransk restaurant utenfor Lyon.
Lise studerte fransk ved UIO. Hun har erfaring fra både
klassisk kjøkken, vegetar og vegansk mat.
Lise er også utdannet massør, healer og NLP coach
og har sammenlagt bodd ca 20 år i utlandet,
samt foretatt lengere reiser i utlandet av åndelig karakter.

 

 

 

Eva Fjeldstad har vært opptatt av sammenhengen mellom
mat og helse i snart 40 år. Siden 2005 har hun arbeidet med fysiske og psykiske fordøyelsesrelaterte helseproblemer.
Hun har skrevet to bøker om temaet: «Takk for Maten?»
og «Takk for maten!» og driver nå utstrakt
kurs- og foredragsvirksomhet.
Hun har også laget nettkurs om tarmhelse.

Eva har undervist terapeuter i testanalyser av forsinket matvareallergi og har forelest ved Tunsberg Medisinske Skole, Biopatutdanningen. Hun er også sosionom, har lederutdanning fra BI, og hun hadde ulike lederstillinger i Kriminalomsorgen i over 20 år før hun begynte å studere medisin og utdannet seg til homeopat.

 

Kjersti Rinde Omsted har bakgrunnen som bioingeniør, lang erfaring med mat/kosthold, matproduksjon, og er veileder i mestringsmedisin.
Hun driver sammen med mannen sin gårdene Bjerke og Opaker Gård i Solør. Her drives det regenerativt jordbruk, og etter mange år med regenerering av økosystem inkluderer de nå også menneskene i regenereringen.
Kjersti vil lære oss de tibetanske ritene under oppholdet. Hun tilbyr også enhetsterapi/mestringsmedisin.
Mestringsmedisin er en helhetlig tilnærming til helse som omfatter regulering av det autonome nervesystemet, trening, avspenning, ernæring og sansestimulering, arbeid med tanker og følelser og indre verdier. Grunnsyntesen er behandling av hele mennesket, -kropp, sinn, ånd via energi (energimedisin), og bygger på hjelp til selvhjelp.

Bilde til event
30. januar 2024

Første helgen i juni inviteres du til LivsKrafthelg. Tre dager med helhetlig helsepåfyll, mestringsmedisin, og nye vennskap i kontakt med naturen. Du trenger ingen forkunnskaper for å delta. Early Bird ved reservasjon innen 15. mars 2024 kr. 3999. 

Helgen byr blant annet på:

  • foredragBilde til event
  • pust
  • meditasjon
  • ernæring
  • individuell oppfølging (etter avtale)
  • skogbading
  • ren mat
  • sanking og ville vekster
  • tibetanske riter

 

Foreløpig program:
Fredag:
18.00 Ankomst og innsjekk
18.30 Lett servering og foredrag
Delingssirkel og Kveldsmeditasjon

Lørdag:
Morgenstund med stillhet og riter
09:00 Frokost
10:00 parallellsesjoner (individuell oppfølging*, skogsbading, gåtur, meditasjon, egentid)
13:00 lunsj (ute om været tillater dette)
14:00 -17:00 ettermiddagsprogram (pust, mat/ernæring, badstue, behandlinger* (etter avtale), skogbading, meditasjon)
17:30 lett middag
Kveldsprogram med delingssirkel og meditasjon

Søndag:
Morgenstund med riter og meditasjon
09:00 Frokost
10:00 Meditasjon, pust og delingssirkel
13:00 Lunsj og avslutning
14:00 Individuell oppfølging ved behov

*individuell oppfølging/behandling kr. 900,- time

Hvem er vi som inviterer?

Sammen er vi tre drivkrefter,- Marte som livsarkitekt, Lisbeth som endringsteknolog, og Kjersti som helseingeniør. Alle tre er vi både erfaringskonsulenter og evighetsstudenter med lang erfaring på ulike områder i arbeid med mennesker.
Vi studerer alle enhetsterapi og mestringsmedisin ved Senter for Livshjelp ved Audun Myskja, og nå er tiden kommet for å dele vår erfaring og kunnskap med flere. Vi har en helhetlig tilnærming til liv og helse, og vil derfor by på mye av oss selv og livet.

 

Early Bird ved reservasjon innen 15. mars 2024 kr. 3999.

Fullpris etter den 15. mars kr. 4499 per person.
Reserver din plass ved å sende en e-post til opaker@opaker.no 

Dette inkluderer fullpensjon i dobbeltrom for hele helgen. Enkeltromstillegg kr. 500/natt.

 

Hva sier tidligere deltakere?

«Jeg sitter igjen med en enorm takknemlighet etter en helg med likesinnede. Helgen ga næring til både kropp og sjel. Det ble delt god kunnskap og gitt gode verktøy om hvordan man skal ta vare på seg selv fysisk, mentalt og emosjonelt. Arrangører som har respekt for hele mennesket, lytter, tilrettelegger, og justerer programmet etter hva som faller seg naturlig gjennom helgen.»

 

«Behandlingen jeg fikk av Marte og Kjersti var helt mindblowing! Kan ikke beskrives med ord, må oppleves. Så varm, omsorgsfull og tilstedeværende at jeg kunne trygt lande i min egen kropp. Energibehandlingen hadde en kraft som virket på flere nivå.»

«Tusen takk for meg, et nydelig opphold hos dere på LivsKraft helg. Et flott sted, med en fantastisk ren og næringsrik mat som kroppen virkelig blir glad av. Man kjenner at den er laget med kjærlighet, helt i fra råvare til ferdig servert. Kursvertinnene har mye og helhetlig kunnskap. Øvelser og meditasjon gir påfyll for kropp og sjel. Man får tid til å lande i seg selv, og det er rom for egen tid.»

«Jeg valgte en individuell behandling med Kjersti og Marte. Det vil jeg anbefale på det sterkeste. I fellesskap mellom dem og meg, ble det skapt kraftfulle energier som forløste blokkert energi i kroppen, samtidig som det ble fylt på med ny og ren energi. Det er nærmest umulig for meg å sette ord på min opplevelse, men anbefaler det på det sterkeste.»

«Oppfølginen inviduelt var personlig og veldig lærerik. Dere var flinke og utfordret på menneskelige nivåer.
Gode og varme mennesker.»
«Meditasjon var en fin ting i gruppa. Det var åpenhet for å kunne dele med gjensidig respekt.
 Øvelsene skapte nysgjerrighet. Det var virkelig kult å kunne utfordre sinnet.» 
«Jeg opplevde et møte med andre mennesker som har gode egenskaper, og fikk erfare at det finnes mer i livet. 
Det er inspirerende med folk som går andre veier, og er seg selv 100%. Der er dere flinke!»

Hva er enhetsterapi og mestringsmedisin?

Enhetsterapi bygger på hjelp til selvhjelp, supplert av enkle og effektive behandlingsmetoder og verktøy. Enhetsterapi handler om å finne årsaker til menneskers plager og med verktøy for varige løsninger. Vi kaller denne nye syntesen for mestringsmedisin – en integrering og tilpasning av enhetsterapiens prinsipper til samfunnets og helsevesenets begreper og behov. Vi tror at mennesket består av flere dimensjoner, at vår åndelige dimensjon virker inn i vår fysiske virkelighet, og omvendt. Vi tror at hvert menneske er unikt og har verdi, uansett funksjonsnivå, og har ressurser til helbredelse.

Mestringsmedisin er ikke et alternativ til skolemedisin. Mestringsmedisin anerkjenner teknologisk medisin der den fungerer innenfor sin modell med diagnose og behandling av sykdom eller lyte. Mestringsmedisin anerkjenner videre at sykdom og helse, lidelse og helbredelse er store og komplekse områder som i noen tilfeller kan håndteres med enkle løsninger, men ofte er disse enkle løsningene utilstrekkelige for å håndtere symptomer og plager og bygge varig helse. Mestringsmedisin søker å bygge helse over tid, med vekt på egenomsorg, relasjoner og tilgang til egne ressurser. I mestringsmedisin er det sentralt å bygge opp gode strategier for langtidsmestring. Disse strategiene bygger på enkle tiltak personen kan gjøre selv i hverdagen.

Mestringsmedisin legger vekt på en grundig kartlegging av den enkeltes ressurser, motivasjon og interesser, og individualiserer tiltak. Derfor bygger mestringsmedisin opp en stor databank av viten, forskning, innsikter og ulike verktøy. Målet med mestringsmedisin er

  • å gi den enkelte knivskarpe verktøy til egenomsorg, helsebygging og personlig vekst
  • å bidra til å løse de nye utfordringene i samfunnet, som stresslidelser, uro og slitenhet
  • å støtte utviklingen av metoder som løfter bevissthet og forståelse mellom mennesker
  • å hjelpe fram en helhetlig medisin og styrke naturlig helbredelse og økologisk bevissthet.

Metodene i mestringsmedisin er like egnet for grupper som for individer.

Mestringsmedisin omfatter sentrale terapeutiske områder som regulering av det autonome nervesystemet, trening, avspenning ernæring og sansestimulering, arbeid med tanker, følelser og indre verdier.

Mestringsmedisin søker å hjelpe mennesket til å oppdage drivkraft og mening. Våre verktøy er meditasjon, de tibetanske ritene og andre treningsformer, pust, lyd/toning, musikk, bevegelse og andre kreative uttrykk, kontakt med naturen (blomsteressenser, urter, naturmeditasjoner), isbading og andre tiltak som styrker vitalitet, glede, dybde og mening.

 

For mer info og påmelding ta kontakt på  opaker@opaker.no eller ring oss på 62 94 66 50
Velkommen til en helg med masse godt påfyll her på Opaker!

24. november 2023

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte miljø- og klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.

 

 

Film: Heia Folk

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom prisutdelingen skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.

Bærekraftige måltider er;

  • Laget fra bunnen av
  • Med fokus på grønnsaker, belgvekster og korn
  • Sesongbasert
  • Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
  • Med fokus på å redusere matsvinn
  • Med økologiske råvarer

Matprisen ble etablert i 2014. Matprisen eies av Debio.

I år var vi nominert sammen med Delås Gård og Asia til Debioprisen.

 

Kriterier Debioprisen

  • En aktør som strekker seg langt i sitt arbeid innen økologisk produksjon, foredling og servering 
  • Bruker aktivt Ø-merket og/eller Debios valørmerker i sin formidling og kommunikasjon 
  • Formidler aktivt kunnskap og inspirasjon rundt økologisk matproduksjon 

Økologi er sentralt for utdeling av Debioprisen, og er det noe årets vinner gjør, er det å dele sitt syn på hvordan man kan revitalisere lokale kretsløp og skape en sunn matjord. Årets vinner kjennetegnes av en omtanke for hele mennesket, og de ser at skal man skape noe må det gjøres sammen med andre. Ved raust og åpent å dele av sin innsikt og være gode forbilder for sin måte å drive på, gjør vinneren flere i stand til å forstå nye sammenhenger og kunne ta informerte valg. Landbruket er en levende del av vårt samfunn, og det er i alle høyeste grad årets vinner et eksempel på. Årets vinner er Opaker gård!

 

Tusen takk for alle gratulasjoner, hyggelig meldinger, telefoner, og blomsterhilsner i anledning utmerkelsen. Det setter vi utrolig stor pris på. Dette er en utmerkelse til alle som har vært, og er, med på reisen vi har gjort. Veien er så vidt påbegynt, og vi gleder oss til veien videre.

 

 

Bakgrunnsbilde referanser
5. november 2023

Skjønnhet. Stillhet. Sjelero. Det er hva du kommer i berøring med på denne stillhetsretreaten. Omgivelsene på Opaker Gårdshotel er skreddersydd for å trekke seg tilbake fra en hektisk hverdag. I de vakre rommene på gården kan du sove godt og nyte din alene-tid. Øko-gården serverer utsøkte måltider med egne og lokale produkter: frokost, varm lunsj og middag. Langhelgen er en unik mulighet til å ‘logge av’ fra din hektiske hverdag, lade batteriene og lære mer om ditt indre territorium.

 

Forfatter og journalist Kristin Flood introduserer temaet stillhet gjennom en enkel, men grundig undervisning og gir deltakerne en større forståelse av hvordan stillhet kan være et verktøy for større selvforståelse. Gjennom en kombinasjon av meditasjon, øvelser, fysisk bevegelse, skriving og egen tid erfarer deltakerne hvordan stillheten åpner opp noe autentisk og naturlig. Torsdag kveld går deltakerne inn i stillhet som varer til søndag morgen. Alle måltider og samvær er i taushet.

 

Om Kristin Flood

Kristin Flood, mangeårig journalist for Aftenposten i Italia, reiste selv på sine første stillhetsretreater på 1980- og 90-tallet da hun begynte å meditere regelmessig. I mer enn 15 år har hun holdt stillehetsretreater på et kloster i Italia og de siste årene i Norge. I tillegg holder hun skrivekursene ‘Skriv deg innover’ i flere land og pilegrimsvandringer i Assisi. Hun er kjent fra sine bøker om personlig utvikling, bl.a. ‘Amor Fati’ (Cappelen, 2002), en av de første bøkene i Norge om oppmerksomhet og kunsten å være til stede og ‘Rom for stillhet’ (Cappelen, 2005). Boken ‘Nærvær’ kom i 2015 og i 2021 ga hun ut ‘Dantes Inferno’, en folkelig gjenfortelling av det verdenskjente verket. Kristin er også en aktiv foredragsholder og har utgitt en lydserie med meditasjonsøvelser ‘Yoga for sinnet’. Hun har vært bosatt i Venezia i 33 år der hun organiserer byvandringer og eventer for nordmenn.

 

Påmelding.

Frist for påmelding 1. februar 2024. Kursavgift kr 3850,-
Opphold og kurs betales separat.

For informasjon og påmelding kontakt produsent Annette Marcussen; adsm@online.no

Opaker Gårdshotel, 3 overnattinger inkl. fullpensjon.

  • Tomannsrom (pr pers): Kr 3150,-
  • Enkeltrom: Kr 4500,- (anbefales siden vi skal være i stillhet)

    For booking av rom på Opaker Gårdshotell send e-post til Kjersti  opaker@opaker.no 

 

Timeplan for stilleretreatet:

TORSDAG
Kl.18.00: Introduksjon
Kl.19.00: Middag
Kl.20.00: Inn i stillhet, skritt for skritt.

FREDAG
Kl.08.30: Morgenmeditasjon.
Kl.09.00: Frokost.
Kl.10.00: Undervisning, øvelser og skriving.
Kl.12.00: Meditasjon
Kl.13.00: Lunsj.
Kl.14.00: Egen tid.
Kl.16.00: Undervisning, selvutforskningsøvelser, meditasjon.
Kl.18.00: Middag
Kl.20.00: Kveldssamling
Kl.21.30: Avslutning

LØRDAG
Kl.08.30: Morgenmeditasjon.
Kl.09.00: Frokost.
Kl.10.00: Undervisning, øvelser og skriving.
Kl.12.00: Meditasjon
Kl.13.00: Lunsj.
Kl.14.00: Egen tid.
Kl.16.00: Undervisning, selvutforskningsøvelser, meditasjon.
Kl.18.00: Middag.
Kl.20.00: Kveldssamling.
Kl.21.30: Avslutning.

SØNDAG
Kl.08.30: Morgenmeditasjon.
Kl.09.00: Frokost.
Utsjekk før 13.00
Kl.10.00: Undervisning, øvelser og skriving.
Kl.11.00: Ut av stillheten, skritt for skritt.
Kl.13.00: Lunsj
Kl.14.00: Broen tilbake til hverdagen.
Kl.16.00: Avslutning.

Velkommen til en smak av Opaker i stillhet sammen med Kristin Flood.

3. november 2023

Det er med stor glede og stolthet vi deler nyheten om at vi er en av tre nominerte til Debioprisen.  Prisen deles ut på Sentralen den 13. november og er den tiende utgaven av Matprisen. Mange års arbeid med omleggingen av driften, tusentalls av timer, en masse ressurser, jobben med å finne dyktige fagfolk, og en masse nylæring og kunnskapsøkning, setter spor.

Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider. Nøkkelen til å møte klima- og miljøutfordringene i vår tid ligger blant annet i måten vi lager maten vår på. Matprisen er for dem som tar vare på det viktige jordlivet og sikrer lokale kretsløp; de som ønsker å endre vårt matsystem i en bærekraftig retning. De 21 nominerte er personer og virksomheter som på ulikt vis peker ut mer farbare ruter fra sin del av verdikjeden.

 

Kriteriene for Debioprisen:

  • En aktør som strekker seg langt i sitt arbeid innen økologisk produksjon,
    foredling og servering
  • Bruker aktivt Ø-merket og/eller Debios valørmerker i sin formidling og kommunikasjon 
  • Formidler aktivt kunnskap og inspirasjon rundt økologisk matproduksjon

 

Juryens begrunnelse for nominasjonen:
Fra jord til bord, på Opaker er veien kort. Med både gårds- og hotelldrift har Kjersti og Arne Wilhelm flere bein å stå på. De er sjuende generasjon på gården, men de valgte å gjøre det på eget vis: Økologisk og regenerativ produksjon av grasfôra storfe, sau, høner, urkorn, juletrær, andelsgård og altså gårdshotell. Kretsløpstenkningen står sterkt, og de samarbeider med alle som kan bidra til å gjøre gården til en robust helhet. De er brobyggere for hele landbruket som en integrert del av hele samfunnet. Formidling er sentralt for deres drift, enten som inspirasjonsbønder i Landbrukets Økoløft, som hotellverter eller gjennom samarbeid med høgskoler og forskningsinstitutter.

 

Vi gleder oss stor over å være en del av denne fantastiske gjengen med Kolonihagen, Non Dos, Pål Karlsen, Norges sopp- og nyttevekstforbund, Arakataka, Hardanger Fjord Lodge, Til Elise fra Marius, ASK Spekehus, FAR Seafood, Solhatt, Maja Skogstad og Susann Stave i Barnematbyen, Marit Kolby, Tor Jacob Solberg, Dagens, Matfra.no, Oda, Asia Restaurant, Delås gård, Coor, Hurtigruten, og UiO-seksjon for innkjøp.



24. september 2023

Unn deg selv noen avslappende dager i rolige naturskjønne omgivelser.
Enten du trenger noen dager avkobling eller ønsker å flytte hjemmekontoret ditt, er Opaker et godt sted å være.

 

Vi byr på:

  • Ureist ren mat fra gården
  • Yoga
  • Sosialt fellesskap
  • Vakker natur og skogens ro
  • Mulighet for hjemmekontor

Pris kr. 950 natt i dobbeltrom inkl enkel frokost og middag. Enkeltromstillegg kr. 400/natt.
Minimum opphold to netter. Ved bestilling av flere netter tilbys noe rabatt.

For reservasjon og spørsmål kontakt Oda på oda@opaker.no

Velkommen til en smak av Opaker!

20. august 2023

Norges to første retreat i fasteimmiterende diett er vel gjennomført, og på nyåret er du velkommen til å delta på vårt tredje.
Det faglige innholdet er basert på boken til Inge Lindseth og Susann Stave «Fem dagers nullstilling«.
Dagene under oppholdet gir deg god innføring i faste og fasteimmiterende diett, ernæringskunnskap, stress og det autonome nervesystemet, forebyggende helse, mindfullness, yoga, tibetanske riter, mentale muskler og mye mer. Les gjerne mer om foredragsholderne her.

 

Hva er fasteimiterende diett?

Fasteimiterende diett (FID) er en form for spisende faste som varer i fem dager. Du spiser fire små måltider per dag med et bestemt næringsinnhold, som ikke er større enn at du fortsatt får gode fasteeffekter. Slik faste kan være mer skånsom og lettere å gjennomføre enn vannfaste, hvor du ikke inntar fast føde. Maten du spiser under fasten er vegansk, inneholder en bestemt, liten mengde proteiner og består av av ulike matvarer og kosttilskudd (valgfritt) som har mulige fasteforsterkende effekter.

Hvorfor faste?

Mat er mer enn næring. Mat er også kommunikasjon.

Kroppen tolker omgivelsene sine så godt den kan, og bruker dette til å tilpasse seg best mulig det som kommer. Når vi faster, gir vi kroppen signaler om at det er lite mat tilgjen­gelig. Kroppen endrer modus. Siden kroppen ikke kan vite når den får mat neste gang, gjør den tilpasninger slik at du skal klare å overleve lengst mulig, selv uten næring. Det handler ikke bare om at den sparer på og omfordeler ressursene den har, men den skjerper seg også, slik at helsa kan bli bedre. Kort sagt gjør faste at kroppen blir mer motstandsdyktig. Flere opplever også effekter på generelt velvære, betennelser og smerte.

For påmelding og mer info se fidretreat.no eller send en e-post til fidretreat@gmail.com

Her kan du lese mer retreatet da Aftenposten tok turen på retreat i nå i august. 

23. februar 2022

Ønsker du deg hvilepuls, stillhet, healing og jording i skogens ro? Innled påsken med retreat og vær vår gjest.
På stilleretreatet har vi fokus på healing fra Mona Amdal, pust og jording.
Her kobler du av fra hverdagen, og kobler på deg selv.

 

Retreaten finner sted i idylliske omgivelser på Opakersetra, ved Finnskogen.
Du vil motta tre helinger fra Mona Amdal (Det nye univers), oppfølgende samtaler under og etter retreaten.
På menyen vil det stå vegetariske retter, komponert på økologiske råvarer.
Det vil stå en seng ferdig oppredd til deg.

 

«Stillheten inspirerer oss til å betrakte livet fra et nytt ståsted. Herfra kan vi finne nye, kreative løsninger. Vi utvikler større samklang mellom det vi føler, tenker og fornemmer. Slik hjelper stillheten oss til å navigere bedre gjennom vår egen hverdag
K. Flood (Rom for stillhet).

For å finne roen raskt har vi lagt retreatet til setra hvor vi lever det enkle liv tett på naturen. Her kan du studere stjernehimmelen og lytte til naturen uten andre forstyrrelser. Vi deler soverom, nyter maten ved langbord med fyr i peisen. Vi oppfordrer alle til å legge telefon og andre forstyrrende elementer bort for helgen. Denne helgen er til for deg, og hvor du kan lytte innover.

Pris per person kr. 3499 per person.

Dette inkluderer kost og losji for helgen (frokost*2, lunsj*2 og middag*2, samt frukt/nøtter, vann, kaffe og te).

Vi legger til rette for ulike kreative sysler for helgen. Ta gjerne med deg stille sysler som strikketøy eller annet.
For deg som ønsker tilbyr vi å starte dagen med tibetanske riter.

Anne og Kjersti følger deg gjennom helgen.
Anne har lang erfaring med å jobbe med mennesker i ulike situasjoner og faser, og er praktiserende terapeut.

Kjersti har lang erfaring med forebyggende helse, endringsprosesser, og er nå student på enhetsterapi og mestringsmedisin hos Audun Myskja.

Kun 10 plasser tilgjengelig.

For påmelding og ytterligere informasjon kontakt oss på e-post: opaker@opaker.no

Velkommen til en utviklende helg i skogens ro.
Anne og Kjersti
9. desember 2021

Leter du etter gave til den matglade?  Ureist mat fra Opaker
Vi har et godt utvalg matgaver av vårt økologiske
urkornmel, langtidsmørnet grasfora storfe, lam, og elg.
Ta kontakt med oss om du ønsker et gavekort.
Vi lager gavekort eller pakker matgaver som passer deg.
Kanskje kan det passe med et gavekort på:

  • mel av urkorn av emmer og spelt
  • surdeig
  • langtidsmørnet storfekjøtt
  • lammekjøtt
  • elg
  • matkurs
  • eller ureiste middager

Se gjerne nettbutikken vår for utvalg.

Ta kontakt med oss på opaker@opaker.no så ordner vi det du ønsker.

Tilbake til toppen