Create an Account
25. mai 2021

Omfanget av vår totale virksomhet øker kraftig, og det er på tide å styrke laget med et dedikert vertskapspar/daglig leder for gårdshotellet vårt Opaker Gård AS. Her jobber vi tett med interesserte, fremoverlente og flotte gjester. 

  

Vårt hovedmål – være det foretrukne samlingsstedet for regenerative opplevelser hvor det ekte, naturlige og autentiske er i fokus, og hvor samskaping og utvikling blir et naturlig resultat.

Dette gjøres gjennom å skape og vedlikeholde Opaker Gård som en meningsfull arbeidsplass, hvor en jobber med solide kolleger i en vinnende kultur. Gården gir personlig og profesjonell vekst i alle ledd til sine medarbeidere, og har en ledelse en kan stole på, respektere og også se opp til som gode forbilder.

 

Hvem er vi som ønsker deg?

Kjersti og Arne Wilhelm er 7. generasjon av familien som driver landbrukseiendommen Bjerke & Opaker Gård – en virksomhet som består av allsidig økologisk landbruksdrift med husdyr, planteproduksjon, juletrær, skog og gårdshotell. Her produseres og leveres matopplevelser på lag med naturen, en matopplevelse som skal gjøre deg godt. Vi formidler kompetanse om driften, ernæring, og det å drive på lag med naturen. Landbruksdrifta har hovedsete på Bjerke, hvor Kjersti og Arne Wilhelm bor. Gårdshotellet befinner seg på Opaker, som er det andre gårdstunet – 600 meter nærmere skogen. Gårdshotellet drives som et eget aksjeselskap (Opaker Gård AS), heleid av familien. Helt siden gårdshotellet ble etablert har vi lagt vekt på å lage sterke og tydelige bånd mellom primærproduksjon og hotelldrift, og dette vil fortsatt være viktig.

Her på gården kombineres gjesteopplevelser med kunnskapsdeling, og ureist mat dyrket på lag med naturen. Vi fasiliterer konferanser, kurs, bryllup, selskap, og er et naturlig samlingssted. Du får innsikt og opplevelser i det regenerative reiselivet og gårdslivet.

På Opaker Gård har det vært menneskelig aktivitet og drift siden steinalderen. Gårdshotellet ble startet i 1999 av 6. generasjon av familien her på gården, og målet var å skape en jordnær samlingsarena for næringsliv med behov for gode arbeidsforhold. Her kombineres nærhet til naturen og skogen med matopplevelser som gjør deg, jorden, og samfunnet godt.

Vi er stolte av å levere high- end opplevelser innen opplevelser basert på ureist mat som sankes og høstes fra gården, og for at dette skal skje anser vi alle som jobber her som nøkkelpersoner.

Alle våre ansatte er involvert i å skape gode opplevelser for kundene. Derfor er det viktig at vi er forskjellige, – for det er også våre kunder.

 

Hvem søker vi?

Vi søker nå etter et par som kan være vertskap og ha drifts- og resultatansvar på gårdshotellet. Det betyr at dere vil bosette dere her i Solør hvis dere ikke allerede bor her.
Som personer er dere utpregede servicemennesker og drives av å legge til rette for å møte kundens behov og skape løsninger. Dere er åpne for å lære nye ting som kan føre til forbedret kvalitet, hvor gjesteopplevelsen står i fokus. Det er en fordel om dere utfyller hverandre, og har kvaliteter på ulike områder.

Kvalifikasjoner og egenskaper

  • Godt vertskap.
  • Serviceinnstilt.
  • Uredd, praktisk og løsningsorientert.
  • Trives blant mange mennesker, men også nyte å være alene.
  • Omgjengelig.
  • Interessert i og glad i naturen.
  • Selvstendig.
  • Teknisk forståelse.
  • Sertifikat for bil.
  • Erfaring med matproduksjon og kjøkken.
  • Dere er kompetente til å ta ansvar for bedriftens økonomi, og knytter til dere nødvendige støttefunksjoner.
  • Som ledere av bedriften går dere foran med et godt eksempel. Dere tar godt vare på personalet og er flinke til å sette rett person på rett plass.
  • Dere lar dere begeistre av utfordringer og søker alltid å videreutvikle dere selv, de ansatte og virksomheten som helhet.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder

  • Være vertskap  og ta vare på gjestene.
  • Planlegge, koordinere og gjennomføre av et opphold.
  • Drift av kjøkken med ureiste råvarer.
  • Enklere vedlikeholdsoppgaver og vaktmestertjenester.
  • Utvikling av konsept og opplevelser i tett samarbeid med eier.
  • Personalansvar.
  • Resultatansvar; Daglig leder rapporterer til selskapets styre.

 

Til deg som søker på stillingen:

I førstegangsmøte gjør vi det på en litt annen måte:

  1. Vi mottar en presentasjon fra deg på video hvor du presenterer deg, og sier litt om hvem du er og hvorfor du ønsker å jobbe sammen med oss.
  2. Deretter blir det en samtale hvor du intervjuer oss om hva vi holder på med, og også om hva vi kan gjøre for deg.
  3. Så vil vi intervjue deg, og her er noe vi lurer på:
  • Hvor lenge har du lyst til å jobbe for oss?
  • Hva er det du liker å gjøre, hva er du virkelig god på?
  • Hvordan er det du ser oss og hvordan oppfattes vi?
  • Hvordan kan vi bistå deg til å realisere dine drømmer?
  • Hvilke av våre (opplevde) og dine verdier, interesser og mål er det som matcher?
  • Dette er det vi trenger, – kan vi få til dette sammen?

Vi ser frem til å høre fra deg som har lyst til å være en del av vårt store livsprosjekt!
Video sendes oss på e-post opaker@opaker.no (via f.eks wetransfer.com)

 

Betingelser: Konkurransedyktig.

Tiltredelse: Snarest.

11. desember 2019

Ekte juletre eller plastikk, norsk gran eller edelgran? Hva er best for miljøet? Hvordan tar jeg best vare på treet? Spørsmålene kan være mange, og det finnes ulike meninger om juletresaken. Det deles mange tanker om juletrær i disse førjulsdager, blant annet hos Framtiden i våre hender, som skriver om det bærekraftige juletrevalget.
Her nevnes blant annet:

  • Velg ekte juletrær framfor plast. De er stort sett bedre miljøvalg.
  • Hogg gjerne ditt eget juletre hvis du har mulighet. Dyrkede juletrær gjødsles, og ofte sprøytes jorda med ugressmidler.
  • Velg norske, gjerne lokalproduserte juletrær. Transportavstanden har en del å si for den samlede miljøbelastningen.
  • Kombiner juletreinnkjøpet med andre aktiviteter, eller dropp bilen. Er det langt til butikken, kan bilturen ha mer å si for den samlede miljøbelastningen enn hva slags tre du kjøper.

 

Som du forstår er ikke et juletre bare et juletre. Ulike juletreproduksjoner representerer ulike miljøbelastninger. Dette er også bakgrunnen for at vi har valgt å produsere juletrær på lag med naturen uten sprøytemidler, og  med god hjelp av våre firbeinte naturlandskapspleiere av rasen shropshire. Du kan lese mer om selve produksjonen vår her.

Det er stor forskjell på de ulike juletrærne du får kjøpt. Norske trær er som ferskvare å regne i motsetning til importtrær som ofte hugges i oktober, og i tillegg har lang transport til markedet. Norsk gran er et naturlig tre, men som mange opplever drysser mye. Et godt alternativ er norsk fjelledelgran som er et naturlig pent og slankt nålfast tre. Her får du både et naturlig tre med god lukt, og et tre som holder seg pent.

 

Slik behandler du treet riktig

  • Kjør hjem treet i bil/tilhenger. Treet frysetørres om du legger det på taket på bilen.
  • Akklimatiser treet i minst ett døgn. Ta av nettet så grenene får rettet seg ut.
  • Sag en tynn skive (2-3 cm) av rotenden før treet settes i juletrefoten med vannbeholder. Det gjør det lettere for treet å ta opp vann.
  • Pass på at juletreet alltid har vann.
  • Unngå å plassere treet for nært varmekilder.

 

Har du fortsatt ikke ordnet deg juletre?
Vi tilbyr selvhugst også i 2020. Det blir søndag 13. og 20.desember fra 10:00 – 13:00. Ellers kan du kjøpe trær fra oss på
Fargerike Flisa
Innlandet Auto i Våler
Vintertid i Elverum
Lokal Harbitz Torg i Oslo
– og  Landhandleriet på Røa

Får du ikke hentet treet selv, så kan vi være behjelpelig med hjemkjøring på Østlandet. Ring juletrebonden Arne Wilhelm på 92684344, så finner han som regel en løsning.
Bor du andre steder i landet så kan du finne en lokal juletreprodusent her.

 

Lag deg fine førjulsdager sammen med dine. 

2. november 2019

Vi ønsker deg velkommen til stemningsfulle førjulsdager med juletrehugst

søndag  den 13. desember og den 20.desember fra kl. 10:00 til kl.13:00.

Her kan dere selv finne treet dere ønsker, og hugge det sammen som en fin førjulstradisjon. Du kan velge mellom vanlig gran og ulike edelgraner med høyde opp mot 3,5 m.

Vi fyrer opp i bålpanna, og koker kaffe på bålet.

Ta gjerne med turtøy og kombiner med en fin skogstur i nærområdet.  Velkommen til gards!

(mer…)

Tilbake til toppen