Create an Account
Bilde til event
30. januar 2024

Første helgen i juni inviteres du til LivsKrafthelg. Tre dager med helhetlig helsepåfyll, mestringsmedisin, og nye vennskap i kontakt med naturen. Du trenger ingen forkunnskaper for å delta. Early Bird ved reservasjon innen 15. mars 2024 kr. 3999. 

Helgen byr blant annet på:

  • foredragBilde til event
  • pust
  • meditasjon
  • ernæring
  • individuell oppfølging (etter avtale)
  • skogbading
  • ren mat
  • sanking og ville vekster
  • tibetanske riter

 

Foreløpig program:
Fredag:
18.00 Ankomst og innsjekk
18.30 Lett servering og foredrag
Delingssirkel og Kveldsmeditasjon

Lørdag:
Morgenstund med stillhet og riter
09:00 Frokost
10:00 parallellsesjoner (individuell oppfølging*, skogsbading, gåtur, meditasjon, egentid)
13:00 lunsj (ute om været tillater dette)
14:00 -17:00 ettermiddagsprogram (pust, mat/ernæring, badstue, behandlinger* (etter avtale), skogbading, meditasjon)
17:30 lett middag
Kveldsprogram med delingssirkel og meditasjon

Søndag:
Morgenstund med riter og meditasjon
09:00 Frokost
10:00 Meditasjon, pust og delingssirkel
13:00 Lunsj og avslutning
14:00 Individuell oppfølging ved behov

*individuell oppfølging/behandling kr. 900,- time

Hvem er vi som inviterer?

Sammen er vi tre drivkrefter,- Marte som livsarkitekt, Lisbeth som endringsteknolog, og Kjersti som helseingeniør. Alle tre er vi både erfaringskonsulenter og evighetsstudenter med lang erfaring på ulike områder i arbeid med mennesker.
Vi studerer alle enhetsterapi og mestringsmedisin ved Senter for Livshjelp ved Audun Myskja, og nå er tiden kommet for å dele vår erfaring og kunnskap med flere. Vi har en helhetlig tilnærming til liv og helse, og vil derfor by på mye av oss selv og livet.

 

Early Bird ved reservasjon innen 15. mars 2024 kr. 3999.

Fullpris etter den 15. mars kr. 4499 per person.
Reserver din plass ved å sende en e-post til opaker@opaker.no 

Dette inkluderer fullpensjon i dobbeltrom for hele helgen. Enkeltromstillegg kr. 500/natt.

 

Hva sier tidligere deltakere?

“Jeg sitter igjen med en enorm takknemlighet etter en helg med likesinnede. Helgen ga næring til både kropp og sjel. Det ble delt god kunnskap og gitt gode verktøy om hvordan man skal ta vare på seg selv fysisk, mentalt og emosjonelt. Arrangører som har respekt for hele mennesket, lytter, tilrettelegger, og justerer programmet etter hva som faller seg naturlig gjennom helgen.”

 

“Behandlingen jeg fikk av Marte og Kjersti var helt mindblowing! Kan ikke beskrives med ord, må oppleves. Så varm, omsorgsfull og tilstedeværende at jeg kunne trygt lande i min egen kropp. Energibehandlingen hadde en kraft som virket på flere nivå.”

“Tusen takk for meg, et nydelig opphold hos dere på LivsKraft helg. Et flott sted, med en fantastisk ren og næringsrik mat som kroppen virkelig blir glad av. Man kjenner at den er laget med kjærlighet, helt i fra råvare til ferdig servert. Kursvertinnene har mye og helhetlig kunnskap. Øvelser og meditasjon gir påfyll for kropp og sjel. Man får tid til å lande i seg selv, og det er rom for egen tid.”

“Jeg valgte en individuell behandling med Kjersti og Marte. Det vil jeg anbefale på det sterkeste. I fellesskap mellom dem og meg, ble det skapt kraftfulle energier som forløste blokkert energi i kroppen, samtidig som det ble fylt på med ny og ren energi. Det er nærmest umulig for meg å sette ord på min opplevelse, men anbefaler det på det sterkeste.”

“Oppfølginen inviduelt var personlig og veldig lærerik. Dere var flinke og utfordret på menneskelige nivåer.
Gode og varme mennesker.”
“Meditasjon var en fin ting i gruppa. Det var åpenhet for å kunne dele med gjensidig respekt.
 Øvelsene skapte nysgjerrighet. Det var virkelig kult å kunne utfordre sinnet.” 
“Jeg opplevde et møte med andre mennesker som har gode egenskaper, og fikk erfare at det finnes mer i livet. 
Det er inspirerende med folk som går andre veier, og er seg selv 100%. Der er dere flinke!”

Hva er enhetsterapi og mestringsmedisin?

Enhetsterapi bygger på hjelp til selvhjelp, supplert av enkle og effektive behandlingsmetoder og verktøy. Enhetsterapi handler om å finne årsaker til menneskers plager og med verktøy for varige løsninger. Vi kaller denne nye syntesen for mestringsmedisin – en integrering og tilpasning av enhetsterapiens prinsipper til samfunnets og helsevesenets begreper og behov. Vi tror at mennesket består av flere dimensjoner, at vår åndelige dimensjon virker inn i vår fysiske virkelighet, og omvendt. Vi tror at hvert menneske er unikt og har verdi, uansett funksjonsnivå, og har ressurser til helbredelse.

Mestringsmedisin er ikke et alternativ til skolemedisin. Mestringsmedisin anerkjenner teknologisk medisin der den fungerer innenfor sin modell med diagnose og behandling av sykdom eller lyte. Mestringsmedisin anerkjenner videre at sykdom og helse, lidelse og helbredelse er store og komplekse områder som i noen tilfeller kan håndteres med enkle løsninger, men ofte er disse enkle løsningene utilstrekkelige for å håndtere symptomer og plager og bygge varig helse. Mestringsmedisin søker å bygge helse over tid, med vekt på egenomsorg, relasjoner og tilgang til egne ressurser. I mestringsmedisin er det sentralt å bygge opp gode strategier for langtidsmestring. Disse strategiene bygger på enkle tiltak personen kan gjøre selv i hverdagen.

Mestringsmedisin legger vekt på en grundig kartlegging av den enkeltes ressurser, motivasjon og interesser, og individualiserer tiltak. Derfor bygger mestringsmedisin opp en stor databank av viten, forskning, innsikter og ulike verktøy. Målet med mestringsmedisin er

  • å gi den enkelte knivskarpe verktøy til egenomsorg, helsebygging og personlig vekst
  • å bidra til å løse de nye utfordringene i samfunnet, som stresslidelser, uro og slitenhet
  • å støtte utviklingen av metoder som løfter bevissthet og forståelse mellom mennesker
  • å hjelpe fram en helhetlig medisin og styrke naturlig helbredelse og økologisk bevissthet.

Metodene i mestringsmedisin er like egnet for grupper som for individer.

Mestringsmedisin omfatter sentrale terapeutiske områder som regulering av det autonome nervesystemet, trening, avspenning ernæring og sansestimulering, arbeid med tanker, følelser og indre verdier.

Mestringsmedisin søker å hjelpe mennesket til å oppdage drivkraft og mening. Våre verktøy er meditasjon, de tibetanske ritene og andre treningsformer, pust, lyd/toning, musikk, bevegelse og andre kreative uttrykk, kontakt med naturen (blomsteressenser, urter, naturmeditasjoner), isbading og andre tiltak som styrker vitalitet, glede, dybde og mening.

 

For mer info og påmelding ta kontakt på  opaker@opaker.no eller ring oss på 62 94 66 50
Velkommen til en helg med masse godt påfyll her på Opaker!

24. november 2023

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte miljø- og klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.

 

 

Film: Heia Folk

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom prisutdelingen skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.

Bærekraftige måltider er;

  • Laget fra bunnen av
  • Med fokus på grønnsaker, belgvekster og korn
  • Sesongbasert
  • Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
  • Med fokus på å redusere matsvinn
  • Med økologiske råvarer

Matprisen ble etablert i 2014. Matprisen eies av Debio.

I år var vi nominert sammen med Delås Gård og Asia til Debioprisen.

 

Kriterier Debioprisen

  • En aktør som strekker seg langt i sitt arbeid innen økologisk produksjon, foredling og servering 
  • Bruker aktivt Ø-merket og/eller Debios valørmerker i sin formidling og kommunikasjon 
  • Formidler aktivt kunnskap og inspirasjon rundt økologisk matproduksjon 

Økologi er sentralt for utdeling av Debioprisen, og er det noe årets vinner gjør, er det å dele sitt syn på hvordan man kan revitalisere lokale kretsløp og skape en sunn matjord. Årets vinner kjennetegnes av en omtanke for hele mennesket, og de ser at skal man skape noe må det gjøres sammen med andre. Ved raust og åpent å dele av sin innsikt og være gode forbilder for sin måte å drive på, gjør vinneren flere i stand til å forstå nye sammenhenger og kunne ta informerte valg. Landbruket er en levende del av vårt samfunn, og det er i alle høyeste grad årets vinner et eksempel på. Årets vinner er Opaker gård!

 

Tusen takk for alle gratulasjoner, hyggelig meldinger, telefoner, og blomsterhilsner i anledning utmerkelsen. Det setter vi utrolig stor pris på. Dette er en utmerkelse til alle som har vært, og er, med på reisen vi har gjort. Veien er så vidt påbegynt, og vi gleder oss til veien videre.

 

 

3. november 2023

Det er med stor glede og stolthet vi deler nyheten om at vi er en av tre nominerte til Debioprisen.  Prisen deles ut på Sentralen den 13. november og er den tiende utgaven av Matprisen. Mange års arbeid med omleggingen av driften, tusentalls av timer, en masse ressurser, jobben med å finne dyktige fagfolk, og en masse nylæring og kunnskapsøkning, setter spor.

Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider. Nøkkelen til å møte klima- og miljøutfordringene i vår tid ligger blant annet i måten vi lager maten vår på. Matprisen er for dem som tar vare på det viktige jordlivet og sikrer lokale kretsløp; de som ønsker å endre vårt matsystem i en bærekraftig retning. De 21 nominerte er personer og virksomheter som på ulikt vis peker ut mer farbare ruter fra sin del av verdikjeden.

 

Kriteriene for Debioprisen:

  • En aktør som strekker seg langt i sitt arbeid innen økologisk produksjon,
    foredling og servering
  • Bruker aktivt Ø-merket og/eller Debios valørmerker i sin formidling og kommunikasjon 
  • Formidler aktivt kunnskap og inspirasjon rundt økologisk matproduksjon

 

Juryens begrunnelse for nominasjonen:
Fra jord til bord, på Opaker er veien kort. Med både gårds- og hotelldrift har Kjersti og Arne Wilhelm flere bein å stå på. De er sjuende generasjon på gården, men de valgte å gjøre det på eget vis: Økologisk og regenerativ produksjon av grasfôra storfe, sau, høner, urkorn, juletrær, andelsgård og altså gårdshotell. Kretsløpstenkningen står sterkt, og de samarbeider med alle som kan bidra til å gjøre gården til en robust helhet. De er brobyggere for hele landbruket som en integrert del av hele samfunnet. Formidling er sentralt for deres drift, enten som inspirasjonsbønder i Landbrukets Økoløft, som hotellverter eller gjennom samarbeid med høgskoler og forskningsinstitutter.

 

Vi gleder oss stor over å være en del av denne fantastiske gjengen med Kolonihagen, Non Dos, Pål Karlsen, Norges sopp- og nyttevekstforbund, Arakataka, Hardanger Fjord Lodge, Til Elise fra Marius, ASK Spekehus, FAR Seafood, Solhatt, Maja Skogstad og Susann Stave i Barnematbyen, Marit Kolby, Tor Jacob Solberg, Dagens, Matfra.no, Oda, Asia Restaurant, Delås gård, Coor, Hurtigruten, og UiO-seksjon for innkjøp.



6. oktober 2023

Vi ønsker deg velkommen til stemningsfulle førjulsdager med juletrehugst søndag  den 3., 10. og  17.desember fra kl. 10:00 til kl.13:00. Her kan dere selv finne treet dere ønsker, og hugge det sammen som en fin førjulstradisjon. Du kan velge mellom vanlig gran og ulike fjelledelgraner med høyde opp mot 4,5 m.

Vi fyrer opp i bålpanna, griller pinnebrød, og byr på bålkaffe.
Ta gjerne med turtøy, akebrett, skøyter og kombiner med en fin skogstur i nærområdet.  Velkommen til gards!

 

Du får også kjøpt våre juletrær hos
Harbitz Blomster Oslo 
Fargerike Flisa
Grue Lions Kirkenær 
Kongsvinger – ved parkeringen øst for Møbelringen

(mer…)

24. september 2023

Unn deg selv noen avslappende dager i rolige naturskjønne omgivelser.
Enten du trenger noen dager avkobling eller ønsker å flytte hjemmekontoret ditt, er Opaker et godt sted å være.

 

Vi byr på:

  • Ureist ren mat fra gården
  • Yoga
  • Sosialt fellesskap
  • Vakker natur og skogens ro
  • Mulighet for hjemmekontor

Pris kr. 950 natt i dobbeltrom inkl enkel frokost og middag. Enkeltromstillegg kr. 400/natt.
Minimum opphold to netter. Ved bestilling av flere netter tilbys noe rabatt.

For reservasjon og spørsmål kontakt Oda på oda@opaker.no

Velkommen til en smak av Opaker!

20. august 2023

Norges to første retreat i fasteimmiterende diett er vel gjennomført, og på nyåret er du velkommen til å delta på vårt tredje.
Det faglige innholdet er basert på boken til Inge Lindseth og Susann Stave “Fem dagers nullstilling“.
Dagene under oppholdet gir deg god innføring i faste og fasteimmiterende diett, ernæringskunnskap, stress og det autonome nervesystemet, forebyggende helse, mindfullness, yoga, tibetanske riter, mentale muskler og mye mer. Les gjerne mer om foredragsholderne her.

 

Hva er fasteimiterende diett?

Fasteimiterende diett (FID) er en form for spisende faste som varer i fem dager. Du spiser fire små måltider per dag med et bestemt næringsinnhold, som ikke er større enn at du fortsatt får gode fasteeffekter. Slik faste kan være mer skånsom og lettere å gjennomføre enn vannfaste, hvor du ikke inntar fast føde. Maten du spiser under fasten er vegansk, inneholder en bestemt, liten mengde proteiner og består av av ulike matvarer og kosttilskudd (valgfritt) som har mulige fasteforsterkende effekter.

Hvorfor faste?

Mat er mer enn næring. Mat er også kommunikasjon.

Kroppen tolker omgivelsene sine så godt den kan, og bruker dette til å tilpasse seg best mulig det som kommer. Når vi faster, gir vi kroppen signaler om at det er lite mat tilgjen­gelig. Kroppen endrer modus. Siden kroppen ikke kan vite når den får mat neste gang, gjør den tilpasninger slik at du skal klare å overleve lengst mulig, selv uten næring. Det handler ikke bare om at den sparer på og omfordeler ressursene den har, men den skjerper seg også, slik at helsa kan bli bedre. Kort sagt gjør faste at kroppen blir mer motstandsdyktig. Flere opplever også effekter på generelt velvære, betennelser og smerte.

For påmelding og mer info se fidretreat.no eller send en e-post til fidretreat@gmail.com

Her kan du lese mer retreatet da Aftenposten tok turen på retreat i nå i august. 

21. oktober 2022

ONSDAG 2.NOVEMBER ARRANGERER NATUR, PLAN OG UTVIKLING KONFERANSEN OM GRØNN TURISME OG HYTTEBYGGING SAMMEN MED VISIT KONGSVINGERREGIONEN PÅ OPAKER GÅRD.

Programmet er som følger:

10.00 Velkommen
10.10 Opaker Gård – tilbyder av ureist mat, måltider og historie. Kjersti Rinde Omsted, Opaker Gård AS

10.35 Hvordan legge til rette for bærekraftige opplevelser med vekt på markedskunnskap, helårsdestinasjoner og aktør- samarbeid? Monica A. Breiby, Høgskolen i Innlandet

11.20 Vegalangs – Utvikling og samarbeid på gårdsturisme mellom driftige bønder, kommunen og andre aktører. Elisabeth Stabell og Lars Roald Johansen, Nes kommune i Viken

11.50 Oppsummering og diskusjon

12.05 Lunsj

12.45 Hytter og hytteutbygging med bærekraft.Birgitta Ericsson, Østlandsforskning og Høgskolen i Innlandet

13.40 Muligheter for rovviltturisme i Norge – med eksempler fra andre land. John Linnell, Norsk Institutt for Naturforskning

14.10 Foredrag for og dialog med deltagerne – case fra økoturisme og samarbeid. Marcus Eldh, Wild Sweden – internasjonalt prisbelønnet økoturismetilbyder

15.05 3 parallelle work shops/gruppearbeid etter eget valg 15.35-16.00 Oppsummering og diskusjon i plenum

 

Pris kr. 325 per person.

Påmelding ved sms til 93 28 72 55 senest den 30. oktober.

Se også Naturutvikling.

23. februar 2022

Ønsker du deg hvilepuls, stillhet, healing og jording i skogens ro? Innled påsken med retreat og vær vår gjest.
På stilleretreatet har vi fokus på healing fra Mona Amdal, pust og jording.
Her kobler du av fra hverdagen, og kobler på deg selv.

 

Retreaten finner sted i idylliske omgivelser på Opakersetra, ved Finnskogen.
Du vil motta tre helinger fra Mona Amdal (Det nye univers), oppfølgende samtaler under og etter retreaten.
På menyen vil det stå vegetariske retter, komponert på økologiske råvarer.
Det vil stå en seng ferdig oppredd til deg.

 

«Stillheten inspirerer oss til å betrakte livet fra et nytt ståsted. Herfra kan vi finne nye, kreative løsninger. Vi utvikler større samklang mellom det vi føler, tenker og fornemmer. Slik hjelper stillheten oss til å navigere bedre gjennom vår egen hverdag
K. Flood (Rom for stillhet).

For å finne roen raskt har vi lagt retreatet til setra hvor vi lever det enkle liv tett på naturen. Her kan du studere stjernehimmelen og lytte til naturen uten andre forstyrrelser. Vi deler soverom, nyter maten ved langbord med fyr i peisen. Vi oppfordrer alle til å legge telefon og andre forstyrrende elementer bort for helgen. Denne helgen er til for deg, og hvor du kan lytte innover.

Pris per person kr. 3499 per person.

Dette inkluderer kost og losji for helgen (frokost*2, lunsj*2 og middag*2, samt frukt/nøtter, vann, kaffe og te).

Vi legger til rette for ulike kreative sysler for helgen. Ta gjerne med deg stille sysler som strikketøy eller annet.
For deg som ønsker tilbyr vi å starte dagen med tibetanske riter.

Anne og Kjersti følger deg gjennom helgen.
Anne har lang erfaring med å jobbe med mennesker i ulike situasjoner og faser, og er praktiserende terapeut.

Kjersti har lang erfaring med forebyggende helse, endringsprosesser, og er nå student på enhetsterapi og mestringsmedisin hos Audun Myskja.

Kun 10 plasser tilgjengelig.

For påmelding og ytterligere informasjon kontakt oss på e-post: opaker@opaker.no

Velkommen til en utviklende helg i skogens ro.
Anne og Kjersti
9. desember 2021

Leter du etter gave til den matglade?  Ureist mat fra Opaker
Vi har et godt utvalg matgaver av vårt økologiske
urkornmel, langtidsmørnet grasfora storfe, lam, og elg.
Ta kontakt med oss om du ønsker et gavekort.
Vi lager gavekort eller pakker matgaver som passer deg.
Kanskje kan det passe med et gavekort på:

  • mel av urkorn av emmer og spelt
  • surdeig
  • langtidsmørnet storfekjøtt
  • lammekjøtt
  • elg
  • matkurs
  • eller ureiste middager

Se gjerne nettbutikken vår for utvalg.

Ta kontakt med oss på opaker@opaker.no så ordner vi det du ønsker.

25. mai 2021

Omfanget av vår totale virksomhet øker kraftig, og vi har styrket laget med et dedikert vertskapspar for gårdshotellet vårt Opaker Gård AS. Her jobber vi tett med interesserte, fremoverlente og flotte gjester. 

  

Vårt hovedmål – være det foretrukne samlingsstedet for regenerative opplevelser hvor det ekte, naturlige og autentiske er i fokus, og hvor samskaping og utvikling blir et naturlig resultat.

Dette gjøres gjennom å skape og vedlikeholde Opaker Gård som en meningsfull arbeidsplass, hvor en jobber med solide kolleger i en vinnende kultur. Gården gir personlig og profesjonell vekst i alle ledd til sine medarbeidere, og har en ledelse en kan stole på, respektere og også se opp til som gode forbilder.

 

Hvem er vi?

Kjersti og Arne Wilhelm er 7. generasjon av familien som driver landbrukseiendommen Bjerke & Opaker Gård – en virksomhet som består av allsidig økologisk landbruksdrift med husdyr, planteproduksjon, juletrær, skog og gårdshotell. Her produseres og leveres matopplevelser på lag med naturen, en matopplevelse som skal gjøre deg godt. Vi formidler kompetanse om driften, ernæring, og det å drive på lag med naturen. Landbruksdrifta har hovedsete på Bjerke, hvor Kjersti og Arne Wilhelm bor. Gårdshotellet befinner seg på Opaker, som er det andre gårdstunet – 600 meter nærmere skogen. Gårdshotellet drives som et eget aksjeselskap (Opaker Gård AS), heleid av familien. Helt siden gårdshotellet ble etablert har vi lagt vekt på å lage sterke og tydelige bånd mellom primærproduksjon og hotelldrift, og dette vil fortsatt være viktig.

Her på gården kombineres gjesteopplevelser med kunnskapsdeling, og ureist mat dyrket på lag med naturen. Vi fasiliterer konferanser, kurs, bryllup, selskap, og er et naturlig samlingssted. Du får innsikt og opplevelser i det regenerative reiselivet og gårdslivet.

På Opaker Gård har det vært menneskelig aktivitet og drift siden steinalderen. Gårdshotellet ble startet i 1999 av 6. generasjon av familien her på gården, og målet var å skape en jordnær samlingsarena for næringsliv med behov for gode arbeidsforhold. Her kombineres nærhet til naturen og skogen med matopplevelser som gjør deg, jorden, og samfunnet godt.

Vi er stolte av å levere high- end opplevelser innen opplevelser basert på ureist mat som sankes og høstes fra gården, og for at dette skal skje anser vi alle som jobber her som nøkkelpersoner.

Alle våre ansatte er involvert i å skape gode opplevelser for kundene. Derfor er det viktig at vi er forskjellige, – for det er også våre kunder.

 

Lurer du på hvem vårt nye vertsskap er? Det skal du snart få vite mer om.

Tilbake til toppen