top of page

Opakers Hjemmelagede granola

Oppdatert: 29. mai

Vegansk - glutenfri - nøttefri


På Opaker lager vi granola som kan nytes av alle. Pass på å kjøpe økologiske ingredienser slik at du får mest mulig næring.

Du kan tilpasse oppskriften etter dine behov ved å tilsette nøtter, honning osv.





Ingredienser


  • 1000 gr lettkokte gruten fri havregryn (evt. store havregryn)

  • 200 gr solsikkekjerner

  • 200 gr gresskarkjerner

  • 200 gr sesamfrø

  • 200 gr linfrø

  • 4 teskjeer salt

  • 4 dl vann

  • 8 storskjeer nøytral kokosolje

  • 4 storskjeer agave sirup

  • 4 teskjeer kanel


1.  Bland alt det tørre i en romslig bolle


 2. Bland vann, olje og agave sirup i en liten kjele og varm forsiktig opp til kokosoljen smelter. 


3. Hell blandingen over i bollen og bland til alt er fuktet godt. Om du bruker store havregryn kan det være at du må la det stå en stund for å trekke til seg all væsken.


4.  Hell alt ut på en eller to stekebrett og fordel det ut i et jevnt lag. 


  1. Stek i ovnen på 140 °C i ca 1 time. Snu på blandingen hvert 15. minutt, slik at den blir jevnt stekt. Avkjøl før du legger den i en krukke.


Nyt!

Comentários


bottom of page