Opakers Hjemmelagede granola
- barbaravoltolini
- 27. mai
- 1 min lesing
Oppdatert: 29. mai
Vegansk - glutenfri - nøttefri
På Opaker lager vi granola som kan nytes av alle. Pass på å kjøpe økologiske ingredienser slik at du får mest mulig næring.
Du kan tilpasse oppskriften etter dine behov ved å tilsette nøtter, honning osv.

Ingredienser
1000 gr lettkokte gruten fri havregryn (evt. store havregryn)
200 gr solsikkekjerner
200 gr gresskarkjerner
200 gr sesamfrø
200 gr linfrø
4 teskjeer salt
4 dl vann
8 storskjeer nøytral kokosolje
4 storskjeer agave sirup
4 teskjeer kanel
1. Bland alt det tørre i en romslig bolle
2. Bland vann, olje og agave sirup i en liten kjele og varm forsiktig opp til kokosoljen smelter.
3. Hell blandingen over i bollen og bland til alt er fuktet godt. Om du bruker store havregryn kan det være at du må la det stå en stund for å trekke til seg all væsken.
4. Hell alt ut på en eller to stekebrett og fordel det ut i et jevnt lag.
Stek i ovnen på 140 °C i ca 1 time. Snu på blandingen hvert 15. minutt, slik at den blir jevnt stekt. Avkjøl før du legger den i en krukke.
Nyt!
Comentários