Create an Account

Vår rettesnor er FN´s bærekraftmål, og vi jobber etter filosofien:

«Vi har ikke arvet jorden av våre forfedre, vi låner den av våre barn.»

Informasjon

Velkommen til oss på Opaker hvor det ekte og lokale står i fokus. Vi søker hele veien å utøve bærekraft i praktisk handling, og skape lokale, ekte og bærekraftige opplevelser for deg som gjest.
Her har sju generasjoner av samme familie ønsket gjester velkommen med samme gjestfrihet du opplever i dag.
Velkommen til en smak av Opaker!

Opaker Gård ligger på en liten høyde omkranset av skogkledde åser og evige Glomma troner.
Ved foten av Finnskogen ble det her ryddet land under steinalderen, og her befinner du deg midt i matfatet.

Når du kommer til Opaker Gård for første gang blir du slått av roen.
Det åpne kulturlandskapet rammes inn av skogen og elva. Midt på tunet blir du varmt og hjertelig tatt i mot av vertskapet.

De som har vært her forteller det samme: Det er som å komme hjem. Lange tradisjoner til tross, her har naturen fortsatt førsteretten.
Dette er ulven, bjørnen og elgens rike.

Oss på gården

KJERSTI RINDE OMSTED

Som odelsjente fra Telemark med en sterkt skapertrang boltrer og utvikler hun både seg selv og gård. Med en masse spennende erfaring og bred utdanning har hun omsorg for både dyr og mennesker, bidrar for at du som gjest får ureiste og lokale matopplevelser, og et godt opphold på alle måter. Kjersti har en sterk interesse for matkultur og mat som medisin, og dette fokuset er også blitt en del av kjøkkenet hvor det bakes med urkorn av emmer og spelt, tilberedes ureiste retter basert på gårdens og skogens ressurser, og bærekraftige opplevelser står på agendaen daglig.

ARNE WILHELM OMSTED

AW er stolt gårdbruker, og 7. generasjon av familien på gården, og hans store drøm å utvikle eiendommen til det beste for kommende generasjoner. Med sin gode kjennskap til eiendommens ressurser og utdanning innen agronomi, jord- og skogbruk har han alltid et godt bidrag. Han setter pris på den gode samtalen med deg som gjest, og tar deg gjerne med inn i hans mangfoldige hverdag. Arne Wilhelm jobber hver dag for at du som gjest skal få ureiste matopplevelser ved å ta godt vare på gårdens dyr, dyrke gårdens eget økologiske urkorn, og til jul byr han på egenproduserte juletrær.

Kjersti og Arne Wilhelm føler seg heldige som får forvalte eiendommen Bjerke og Opaker, og kan bruke stedet som utgangspunkt for å dele sin kunnskap, formidle den norske kulturarven, og legge til rette for kommende generasjoner.

Treningsfasiliteter

Om du er ekstremsportutøver eller komfortperson har vi flotte omgivelser for deg, enten du vil yte eller nyte.

Her kan du svømme motstrøms i Glomma, sykle milevis på fine skogsbilveier, løpe langs flyktningeruta, løfte tømmerstokker og stein, eller rett og slett bare nyte fin utsikt og skogens ro. Opplev skogens speilbilde i et tjern, pust inn den friste luften, kjenn skuldrene senke seg, og lytt til den vakre fuglesangen. Naturen gir deg alle muligheter, og du kan velge akkurat det du kjenner du har behov for.

Telefon:

62 94 66 50

Adresse:

Opaker 58
Kirkenær Hedmark

   

Bli kjent med oss
Ta kontakt

Ekte, ureist og bærekraftig.

Vi følger deg gjennom hele reisen.

Motta nyhetsbrev
Tilbake til toppen