Create an Account
6. oktober 2023
Publisert av :

Vi ønsker deg velkommen til stemningsfulle førjulsdager med juletrehugst søndag  den 3., 10. og  17.desember fra kl. 10:00 til kl.13:00. Her kan dere selv finne treet dere ønsker, og hugge det sammen som en fin førjulstradisjon. Du kan velge mellom vanlig gran og ulike fjelledelgraner med høyde opp mot 4,5 m.

Vi fyrer opp i bålpanna, griller pinnebrød, og byr på bålkaffe.
Ta gjerne med turtøy, akebrett, skøyter og kombiner med en fin skogstur i nærområdet.  Velkommen til gards!

 

Du får også kjøpt våre juletrær hos
Harbitz Blomster Oslo 
Fargerike Flisa
Grue Lions Kirkenær 
Kongsvinger – ved parkeringen øst for Møbelringen

 

Lurer du på hvordan juletreproduksjonen foregår hos oss på Opaker gård?  


Våren 2012 plantet vi de første juletrærne på gården på et område med skrinn jord. Ønsket var å kunne skape noe positivt både for å bygge opp igjen jorden, og for å kunne bidra til enda flere gode opplevelser i lokalmiljøet. Hvorfor skal vi importere store mengder juletrær når vi kan dyrke dem selv?
For oss var juletreproduksjon en helt ny næring, og mye skulle læres. Med god hjelp fra fagorganisasjonen Norsk Juletre og tett samarbeid med Klosser Innovasjon  gjennom inkubatorprogrammet utvikler vi vårt eget konsept for produksjon og salg av juletrær.

Som alt annet vi jobber med på gården etterstreber vi å jobbe på lag med naturen. Juletreproduksjon er mange steder preget av en del plantevernmidler mot ugress, edelgranlus og annet utøy. Dette var en drift vi ikke ønsket, og vi har derfor søkt etter andre løsninger som spiller på lag med naturen og bygger opp det naturlige kretsløpet.
Løsningen ble beitende sau av rasen Shropshire. Dette er en langhalet sauerase som er en ypperlig kulturlandskapspleier. Ved beite pent inntil juletrærne, og samtidig fylle godt på med naturlig gjødsel, har dette ført til at vi har klart å produsere trær på lag med naturen.

Mange år med læring, utvikling, prøving og feiling er nå lagt bak oss. Vi lærer fortsatt masse, og tester stadig ut nye muligheter. For sesongen i i 2020 har vi også fått Debiogodkjenning på produksjonen , slik at trærne nå selges som økologiske trær! Endelig kan vi dele gleden med dere og invitere til juletrehugst!

Vil du turen inn om oss en dag for å finne deg et juletre så kan du ta direkte kontakt med
Kjersti 41917351 eller Arne Wilhelm 926 84 344

Tilbake til toppen