Create an Account

Lurer du på hvordan juletreproduksjonen foregår hos oss på Opaker gård?  

Våren 2012 plantet vi de første juletrærne på gården på et område med skrinn jord. Ønsket var å kunne skape noe positivt både for å bygge opp igjen jorden, og for å kunne bidra til enda flere gode opplevelser i lokalmiljøet. Hvorfor skal vi importere store mengder juletrær når vi kan dyrke dem selv?
For oss var juletreproduksjon en helt ny næring, og mye skulle læres. Med god hjelp fra fagorganisasjonen Norsk Juletre og tett samarbeid med Klosser Innovasjon  gjennom inkubatorprogrammet utvikler vi vårt eget konsept for produksjon og salg av juletrær.

Som alt annet vi jobber med på gården etterstreber vi å jobbe på lag med naturen. Juletreproduksjon er mange steder preget av en del plantevernmidler mot ugress, edelgranlus og annet utøy. Dette var en drift vi ikke ønsket, og vi har derfor søkt etter andre løsninger som spiller på lag med naturen og bygger opp det naturlige kretsløpet.
Løsningen ble beitende sau av rasen Shropshire. Dette er en langhalet sauerase som er en ypperlig kulturlandskapspleier. Ved beite pent inntil juletrærne, og samtidig fylle godt på med naturlig gjødsel, har dette ført til at vi har klart å produsere trær på lag med naturen.

Mange år med læring, utvikling, prøving og feiling er nå lagt bak oss. Vi lærer fortsatt masse, og tester stadig ut nye muligheter. Endelig kan vi dele gleden med dere og invitere til juletrehugst!

Vil du turen inn om oss en dag for å finne deg et juletre så kan du ta direkte kontakt med
Arne Wilhelm på mobil 926 84 344

Du har muligheten til å hugge treet selv om du vil finne det perfekte treet eller for å lage litt juleglede for hele familien. Vi kan også levere treet hjem til deg.

Krimserien Wisting er basert på to av bøkene til Jørn Lier Horst, og har filmet scener på Opaker Gård.
Se trailer eller se på Viaplay nå:

Telefon:

62 94 66 50

Adresse:

Opaker 58
Kirkenær Hedmark

   

Bli kjent med oss
Ta kontakt

Ekte, ureist og bærekraftig.

Vi følger deg gjennom hele reisen.

Motta nyhetsbrev
Tilbake til toppen