Create an Account

Hverdagen vår er mangfoldig og allsidig, og her vil vi dele hverdagsopplevelser og tanker med deg. Kanskje kan det bidra til inspirasjon og læring? Fra tid til annen vil det også være gjesteskribenter som deler sitt engasjement med deg. Har du ønsker til tema så hører vi gjerne fra deg.

Bli andelsbonde i 2020

Andelslandbruk er et langsiktig samarbeid mellom forbrukere og de som produserer mat- og andre landbruksprodukter. Ansvar, risiko og avling blir delt mellom partene etter avtale for ett år om gangen. Drømmer du om egen kjøkkenhage, men vet ikke hvordan? Vi er din kjøkkenhage drevet av en profesjonell gartner. Du deltar det du møtte ønske. I […]

Juletre – valgets kval……

Ekte juletre eller plastikk, norsk gran eller edelgran? Hva er best for miljøet? Hvordan tar jeg best vare på treet? Spørsmålene kan være mange, og det finnes ulike meninger om juletresaken. Det deles mange tanker om juletrær i disse førjulsdager, blant annet hos Framtiden i våre hender, som skriver om det bærekraftige juletrevalget. Her nevnes […]

Selvstendig næringsdrivende når sykdom rammer

Vi skriver nå nest siste dag i november. Kong Vinter har vært på besøk og pyntet gården, og det finnes vel lite som er vakrere enn et vinterkledd landskap. Den fine førjulsstemningen står for tur, julebordene er godt i gang, og gjester nyter god ureist mat i vakre omgivelser. Midt i idyllen kommer meldingen om […]

Andelslandbruk – økologisk dyrking i fellesskap

Har du fått med deg nyheten om at vi starter opp økologisk andelslandbruk sommeren 2020 i samarbeid med Heinrich Jung? Oppstarten betinger selvfølgelig at vi har med oss nok andelseiere fra starten. Vi tilrettelegger både for privatpersoner og bedrifter.   Hva er så andelslandbruk? Andelslandbruk er et samarbeid mellom bønder og forbrukere der ansvaret og […]

Kortreiste juletrær og førjulsopplevelser

Vi ønsker deg velkommen til stemningsfulle førjulsdager med juletrehugst søndag  den 8. desember og den 15.desember fra kl. 11:00 til kl.14:00. Her kan dere selv finne treet dere ønsker, og hugge det sammen som en fin førjulstradisjon. Du kan velge mellom vanlig gran og ulike edelgraner med høyde opp mot 2,5 m. Vi fyrer opp […]

Gleden og verdien av å jobbe med andre briller på

Hva er verdien av å jobbe med andre personer som har helt annen bakgrunn, annen erfaring, kommer fra andre kulturer og andre land, eller som har en helt annen kompetanse? To innholdsrike dager er tilbragt sammen med masterstudenter fra OsloMet – produktdesign. Bakgrunnen for studentbesøket handlet om prosjektet “bærekraft i landbruket”, og hvordan  studentene kan […]

Fermentering – mat for glade tarmer

Fermentering, eller melkesyregjæring, er en eldgammel konserveringsmetode utviklet og benyttet av våre forfedre for å ta vare på maten. Uten kjøleskap, fryser, hermetikk og andre moderne oppfinnelser måtte man ha andre metoder. Lite visste nok de om viktigheten av fermentert mat for mangfoldet i tarmen. Enzymene og de gode bakteriene som dannes ved fermentering gjør […]

Kunstig eller helt naturlig?

Ekte og ærlig, rent og næringsrikt, og helt naturlig. Det er vel det vi liker å tro at vi i stor grad spiser. Vi omgir oss daglig med store mengder kunstig mat og tilsetninger. Hvordan påvirker egentlig dette helsen vår, og hva gjør det med hukommelsen vår? Nyere studier innen demens peker nå på at […]

Hvorfor så opptatt av bærekraft, miljø og klima?

For noen er kanskje bærekraft et ord uten innhold, for oss er det en rettesnor for hverdagslige små og store handlinger og valg. Hver dag er en ny mulighet til å skape en bedre fremtidsmulighet for våre barn og etterkommere. For noen år tilbake fikk vi oss en skikkelig oppvekker da vi hadde besøk fra […]

Tid for granskudd

Ute bugner det av ville vekster, og masse smakfullt og spennende. Skogen er nå full av friske, lysegrønne granskudd, og de inneholder en eterisk olje og mye vitamin C. I folkemedisinen er granskudd brukt som et blodrensende, beroligende og styrkende middel. Saften eller teen av granskudd er kjent for å være slimløsende ved kraftig hoste, […]

Telefon:

62 94 66 50

Adresse:

Opaker 58
Kirkenær Hedmark

   

Bli kjent med oss
Ta kontakt

Ekte, ureist og bærekraftig.

Vi følger deg gjennom hele reisen.

Motta nyhetsbrev
Tilbake til toppen