Create an Account
Grassfed-Beef5-2-1024x451

Grasfora kjøtt fra oss produseres på en bærekraftig måte og på naturens premisser.
Når et dyr slaktes har vi stort fokus på å utnytte alle dyrenes ressurser, derfor fokuset fra hode til hale.

Her kan du se et utvalg av stykningsdelene vil kan tilby, og hvordan du kan bruke dem:

Bogplomme

Dette er det møreste stykket på bogen, og egner seg ypperlig til stek. Kjøttet passer også til finere grytekjøtt.

Entrecôte

Mørt kjøtt med fettfordeling som gjør kjøttet saftig og velsmakende. Det egner seg til helsteking, biff og passer bra på grillen.

Høyrygg

Rent kjøtt med grove muskler som egner seg til langsteking, bresering og koking. Kjøttet passer også til suppe, gryte, kverning og lapskaus.

Bringe/bryst med bein

Dette er det beste suppekjøttet på dyret og kokes flere timer for å bli mørt. Det er en god blanding av kjøtt og fett i disse stykningsdelene. Kokekraften har en meget god smak og aroma.

Bog med bein

Mye rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev som egner seg til gryte, suppe og stek (langstekt som f.eks. surstek) eller bresert.

Skank

Kjøttet er kraftig på smak, og egner seg til gryteretter som oksebuco (ossobuco) eller til bresering.

Ribbe

Stykket er en god blanding av kjøtt og fett med kraftig smak. Egner seg godt til langsteking på lav temperatur og gjerne avsluttes på grillen.

Ytrefilet

Dette stykket er fint og mørt og egner seg til helsteking eller oppskåret i biffer.

Indrefilet

Dette er det møreste stykket og kan brukes til biff, enten helstekt eller oppskåret. Den aller fineste delen av indrefileten er midtstykket og kalles tournedos. Den øverste delen med filethodet kalles Chateaubriand. Den spisse enden av indrefileten kalles Filet mignon.

Mørbrad

Dette er mørt kjøtt, og egner seg til mørbrad-biff, fondy, roastbiff, steik (bør surres) eller fint grytekjøtt. Mørbrad passer godt på grillen.

Culotte

Dette er lokket på mørbraden, og egner seg til å helstekes, gjerne over lang tid.

Flatbiff

Dette stykket egner seg til steik, roastbiff eller fondue.

Bankekjøtt

Smaksrikt kjøtt med grov struktur som egner seg til bankebiff, løvbiff og gryter.

Rundsteik

Egner seg best til gryteretter eller steik (langtidsstekt på lav varme).

Lårtunge

Dette er den seigeste muskelen på låret. Lårtunge er prima spekekjøtt, eller kan langtidsstekes på lav varme eller breseres. Den kan også saltes og kokes for å brukes til pålegg. Lårtunge kan også kvernes.

Telefon:

62 94 66 50

Adresse:

Opaker 58
Kirkenær Hedmark

   

Bli kjent med oss
Ta kontakt

Ekte, ureist og bærekraftig.

Vi følger deg gjennom hele reisen.

Motta nyhetsbrev
Tilbake til toppen