Vår matfilosofi

Vi ønsker å fremheve Østlandets råvarer ved å la disse samspille med andre gode norske spesialiteter.

Mat har i all tid vært viktig på Opaker gård. Helt siden steinalderen har man dyrket mat på marken rundt tunet. Gården drev husholdningsskole hvor man lærte finere matlaging og alle de beste oppskrifter er samlet i en håndskrevet kokebok.

Oppskriftene fra denne kokeboken er inspirasjonskilde for kokkene den dag i dag.

Den gode tilgangen på råvarer gjør det ekstra spennende å tilberede mat.

Før i tida var man helt avhengig av å bruke råvarene når de var på topp i de ulike sesongene.

I dag har vi stor import av ferske råvarer året rundt og tenker ikke lenger så mye på hva som hører til i hvilken sesong. Likevel er det ikke tvil om at råvarene smaker best – og mest – når det er sesong.

Vi serverer storfekjøtt av Hereford fra egen gård, og vi får viltkjøtt fra de vidstrakte skogene som omkranser gården.