Arrangement

På jakt etter opplevelser eller kunnskap?
Her kan du få et innblikk i mulighetene hos oss. 

 

Bryggekurs for hjemmebryggere 12.-13.mai

Helgen 12.-13.mai inviterer vi til grunnleggende hjemmebryggekurs sammen med Vemund Lyngås Jensen, grunnleggeren av Finnskogen Mikrobryggeri.
Kurset starter lørdag med lunsj, og holder på til lunsj søndag.
I løpet av denne tiden blir det innføring i ølbrygging fra humle og malt, til bryggeprosess. Det skal smakes og testes, og vi skal brygge. Du får lære om mat og øl i kombinasjon, og matlaging med øl.
Kjøkkensjef Dennis vil gi deg en innføring i mat og øl, og du vil lære hvordan du kan bruke rester av ølbrygging i maten, samt hvordan du kan lage sauser med øl.

Vemunds ølhistorie startet da han i 2000 begynte å brygge øl hjemme sammen med bryggerkompisen Tom Alfred Øimo i bryggerlauget Fatal Fatøl.
Dette var starten på en lang interresse for øl som har inneholdt både katastrofer og suksess, surt øl og godt øl, ølhistorie, ølkultur, interresse for øl og mat og som til syvende og sist resulterte i at Vemund Jensen grunnla Finnskogen Mikrobryggeri i 2012.
Vemund har høstet mange erfaringer, og utviklet god kompetanse på brygging, noe han når har formalisert da han har gjennomført utdanning som ølsommelier ved Beverage Academy.

PRIS FOR KURSET KR. 2400 PER PERSON.
Dette inkluderer
– kurs begge dager
– kompendium
– lunsj begge dager
– ølsmaking
– innføring i mat og øl
– brødbaking med ølrester
For mer info og/eller påmelding, send en e-post på opaker@opaker.no eller ring oss på 62 94 66 50.

 

17.maimiddag 

Vi inviterer til 17. Maifeiring i nydelige omgivelser på Opaker Gård, og byr på tradisjonell
-Rømmegrøt med spekemat eller røkelaks
-Svinenakke servert med brunsaus og stekte grønnsaker
-Is (parfait) servert med bær
Pris kr. 350 per person for toretter inkl.kaffe
Halv pris for barn under 12 år.
Bordbestilling på 62 94 66 50 eller opaker@opaker.no

Fra kaffegrut til østerssopp 12.juni kl. 18.30

Lær å dyrke gourmetsopp i kaffegrut
Et praktisk kurs hvor du lærer metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får ta med din egen dyrkingspakke hjem.
Kurset starter med en kort introduksjon av bedriften Gruten, du får høre litt om hva vi driver med og hvordan det har seg at vi er så gira på kaffegrut.
Deretter beveger vi oss inn på kveldens tema, dyrking av østerssopp i kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk god matsopp med store helse og miljømessige egenskaper. Og det som er ekstra flott er at denne soppen kan dyrkes frem på en rekke ulike substrater, inkludert kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut.
Dyrkingspakken får du ta med hjem, og forhåpentligvis vil den i løpet av 5-7 uker produsere i en flott liten avling med supersunn og kjempe deilig østerssopp 🙂

Kurset varer 2 – 2 1/2 time (lengde litt avhengig av antall deltagere og spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe.
Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage en dyrkingspakke. Og det blir mulighet til å kjøpe soppsporer til en gunstig pris (gjelder kun kurs i Oslo, eller ved bestilling på forhånd).
NB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp i kaffegrut. Kursholder har verken kunnskap som kreves eller mulighet til å berøre alle aspekter knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking anbefaler vi bøkene til Paul Stamets.
Pris kr. 700 per person.
Bindende påmelding til opaker@opaker.no eller 62 94 66 50 innen den 25.mai

 

 

Sauskurs – arrangeres på forespørsel 
En kveld for å lære deg ulike grunnteknikker for sauser og får grunnleggende innføring i sausenes verden. Vi fokuserer på teknikken bak de ulike sausene, viktige elementer i oppbygningen av sausene, og ikke minst når og hvordan vi bruker dem. Vi tar for oss noen grunnsauser, (som hollandaise, bearnaise, brun saus og hvit saus) slik at du kommer et skritt nærmere å bli en sausenes mester på ditt eget kjøkken.
Tidsramme: 4 timer
Antall plasser: 15
Pris kr. 749 per person

 

Matkurs Fisk – arrangeres på forespørsel 
Vil du bli tryggere på å tilberede fisk? Bli med på kurs og lær filetering, steking, og andre tilberedningsmetoder. Vi går gjennom abbor og ørret, hva vi kan gjøre med de forskjellige stykningsdelene og hvilke kjernetemperaturer som gjelder for de ulike fiskeartene. Vi skal også lage noen gode sauser som passer perfekt til fisk. Det serveres smaksprøver som dere lager underveis i kurset.

Tidsramme: 4
Antall plasser: 15
Pris kr. 749,-


Matkurs Kjøtt
– arrangeres på forespørsel 
Lær deg ulike tilberedningsteknikker, og hvordan du kan benytte ulike stykningsdeler. Perfekt modnet og tilberedt kjøtt er himmelen for mange, og her lærer du alle de profesjonelle triksene slik at du lager perfekte kjøttretter hver eneste gang. Vi produserer vårt eget storfekjøtt av grasfora Hereford og Angus.
På dette kurset får du en inngående forklaring og demonstrasjon av sesongens beste kjøtt. Vi ser på de forskjellige delene du finner av kjøtt og bruken av disse. I løpet av kvelden lærer dere å tilberede ulike kjøttretter. Det serveres smaksprøver som dere er med på å lage underveis i kurset. Alle spiser det de selv har laget.
Tidsramme: 4
Antall plasser: 15
Pris kr.  749 person

Viltaften – arrangeres på forespørsel
Høsten er tid for matauk på Opaker, og nå har vi tatt skogen og de gode råvarene inne. Ta en pause fra hverdagen og nyt godt selskap med et smakfullt måltid fra vårt kjøkken. Du får smake et utvalg at det naturen har å by på, og dette servers i nye og spennende kombinasjoner. Vi byr på:
Andebryst med sopp og mose
Ørret sashimi med yoghurt og høy
Hjort servert med granskudd og potetpuré
Elg servert med beter, rødvinsaus og kål
Solbær parfait med tørkede solbær, kompott, chips, pulver
Begrenset antall plasser. Pris kr. 699 per person.
Reserver plass 


For grupper kan kurs og temamiddager arrangeres på forespørsel. Velkommen til en smak av Opaker!