Arrangement

På jakt etter opplevelser eller kunnskap? 

Førjulsmiddag lørdag 16/12 kl.18.00
Når julen melder sin ankomst,  ønsker vi å invitere til juleselskap.
Tilberedningsmåtene for de tradisjonelle julerettene er et evig tilbakevendende tema, og det bør det også være; hvordan blir ribben mør og saftig, hvordan få sprø svor og god saus, eller smakfullt ribbefett hvis man foretrekker det? På Opaker kan du få en forsmak av de deilige julesmakene, og få med deg kokkens tips før du skal tilberede din egen julemiddag.
Begrenset antall plasser. Pris kr. 699,- per person.
Reserver plass 

Førjulsweekende med juletrefangst 16.-17. des

Siste helgen før jul inviterer vi til en helg på landet hvor du kan senke skuldrene og la julefølelsen sige inn.
Kjøkkensjef Dennis byr på fireretters julemiddag hvor du får tips og råd til din egen julemiddag. Vi tar deg med ut i juletrefeltet ved gården hvor du kan finne og hugge ditt eget juletre. Kombiner gjerne med godt gammeldags julemarked på Skaslien Gjestegiveri. Pris per person i dobbeltrom inkl. fireretters julemiddag og frokost kr. 1499,-.

Book førjulshelg med juletrefangst 

 

Sauskveld søndag 7/1  kl.14.00.
En kveld for å lære deg ulike grunnteknikker for sauser og får grunnleggende innføring i sausenes verden. Vi fokuserer på teknikken bak de ulike sausene, viktige elementer i oppbygningen av sausene, og ikke minst når og hvordan vi bruker dem. Vi tar for oss noen grunnsauser, (som hollandaise, bearnaise, brun saus og hvit saus) slik at du kommer et skritt nærmere å bli en sausenes mester på ditt eget kjøkken.
Tidsramme: 4 timer
Antall plasser: 15
Pris kr. 749 per person
Reserver plass 
   

Matkurs Fisk søndag 14/1 kl.14.00 
Vil du bli tryggere på å tilberede fisk? Bli med på kurs og lær filetering, steking, og andre tilberedningsmetoder. Vi går gjennom abbor og ørret, hva vi kan gjøre med de forskjellige stykningsdelene og hvilke kjernetemperaturer som gjelder for de ulike fiskeartene. Vi skal også lage noen gode sauser som passer perfekt til fisk. Det serveres smaksprøver som dere lager underveis i kurset.

Tidsramme: 4
Antall plasser: 15
Pris kr. 749,-
Reserver plass 


Matkurs Kjøtt
17.desember kl.14.00 
Lær deg ulike tilberedningsteknikker, og hvordan du kan benytte ulike stykningsdeler. Perfekt modnet og tilberedt kjøtt er himmelen for mange, og her lærer du alle de profesjonelle triksene slik at du lager perfekte kjøttretter hver eneste gang. Vi produserer vårt eget storfekjøtt av grasfora Hereford og Angus.
På dette kurset får du en inngående forklaring og demonstrasjon av sesongens beste kjøtt. Vi ser på de forskjellige delene du finner av kjøtt og bruken av disse. I løpet av kvelden lærer dere å tilberede ulike kjøttretter. Det serveres smaksprøver som dere er med på å lage underveis i kurset. Alle spiser det de selv har laget.
Tidsramme: 4
Antall plasser: 15
Pris kr.  749 person
Reserver plass 

Viltaften – arrangeres på forespørsel
Høsten er tid for matauk på Opaker, og nå har vi tatt skogen og de gode råvarene inne. Ta en pause fra hverdagen og nyt godt selskap med et smakfullt måltid fra vårt kjøkken. Du får smake et utvalg at det naturen har å by på, og dette servers i nye og spennende kombinasjoner. Vi byr på:
Andebryst med sopp og mose
Ørret sashimi med yoghurt og høy
Hjort servert med granskudd og potetpuré
Elg servert med beter, rødvinsaus og kål
Solbær parfait med tørkede solbær, kompott, chips, pulver
Begrenset antall plasser. Pris kr. 699 per person.
Reserver plass 


For grupper kan kurs og temamiddager arrangeres på forespørsel. Velkommen til en smak av Opaker!