Arrangement

På jakt etter opplevelser eller kunnskap?
Her kan du få et innblikk i mulighetene hos oss. 

Julebord 30.november og 1.desember 

I år inviterer vi til julebordshelg. Da vil du få servert en deiligtrerettersmiddag basert på lokale og ureiste råvarer. 
Etter middag blir det musikk med Bendik Nerstad, en god, lokal trubadur. Bendik skiller seg ut med glimrende gitarspill, og han spiller variert norsk og internasjonal rock, pop og countrymusikk. Pris kr. 690 per person.
Reservasjon til opaker@opaker.no 

Julemarked 2. og 9. desember

Det nærmer seg førjulstid med advent, tente lys, forberedelser til høytiden og gaveinnkjøp. For oss på Opaker betyr det hygge, tradisjoner, julemusikk, julemat, baking, å fylle stabburet med julelukter, gode middager, og hyggelige gjester.

Første og andre søndag i advent inviterer vi til julemarked på Opaker. Her kan du komme i skikkelig julestemning, hugge ditt eget juletre, få med deg gode julesmaker, spise god mat, og kanskje finner du de siste julegavene?
Kari Rudi holder kurs i kranslaging, og demonstrerer laging av kuler og annen julepynt.

Julebord og andre måltider

Vi ønsker deg velkommen til gards for å nyte førjulsstemningen her hos oss. Her byr vi på julelunsj, julebord, middager, catering,  matkurs og andre aktiviteter. Ta kontakt med oss for å gjøre en avtale.
Velkommen til en førjulssmak på Opaker.

Utstilling med Løvenskiold og Henriksen fram til jul

To nye utstillinger er på plass på Opaker.

Anita Henriksen stiller ut på Stabburet. Hun maler med akryl og kull på lerret. Anita er født i 1959 og oppvokst i Oslo, utdannet kunstterapeut og billedkunstner.

”Min prosess er erfaringer og relasjoner som kommer til uttrykk i ulike motiv. Jeg er et friluftsmenneske og blir inspirert av natur, dyr og landskap. Mine bilder er forsøk på å gjenspeile ulike møter samt naturlige sider og stemninger i meg selv. En spennende og fascinerende reise som jeg håper du kan ha glede av.”

Anita har tidligere stilt ut på:
– Galleri Albin Upp, felles utstilling
– Galleri Dalype , Rommen malegruppe, felles utstilling
– Galleri Albin Upp , separatutstilling
– Vikersund/Modum og Gaustad Sykehus – Felles kunstterapeutisk utstilling
– Galleri Albin Upp, felles utstilling

Helene Løvenskiold stiller ut sine akvareller på Låven.
Hun begynte allerede som 17 åring på sitt første malekurs, den gang i Friundervisningen. Senere har det blitt mange kurs i forskjellige maleteknikker, så vel i Norge som i utlandet. Hun har eksamen ved The Art School, og vært redaktør i 20 år for magasinet Porselensmaling – et blad som etter hvert også omhandlet forskjellige maleteknikker. Bladet ble utgitt både på tysk og engelsk – noe som førte til mange internasjonale kurs. Etterhvert malte hun kun akvareller.

Helene har hatt flere ulike utstillinger. Hun har vært med på felles utstillinger i Kongsvinger, Elverum og Åsnes Kunstforening, men hun har også hatt mange separate utstillinger, blant annet i Oslo Domkirke, på Kongsvinger, Geilo, Røros og i Raisjarvi (Finland). Maleriene hennes har blitt innkjøpt av banker, sykehus, skoler, m.m.

 

Bryggekurs for hjemmebryggere lørdag 26.januar 2019

Denne lørdagen inviterer vi til grunnleggende hjemmebryggekurs sammen med Vemund Lyngås Jensen, grunnleggeren av Finnskogen Mikrobryggeri.
Kurset starter tidlig lørdag, og vil vare til tidlig lørdag kveld.
I løpet av denne tiden blir det innføring i ølbrygging fra humle og malt, til bryggeprosess. Det skal smakes og testes, og vi skal brygge. Du får lære om mat og øl i kombinasjon, og matlaging med øl.

Vemunds ølhistorie startet da han i 2000 begynte å brygge øl hjemme sammen med bryggerkompisen Tom Alfred Øimo i bryggerlauget Fatal Fatøl.
Dette var starten på en lang interresse for øl som har inneholdt både katastrofer og suksess, surt øl og godt øl, ølhistorie, ølkultur, interresse for øl og mat og som til syvende og sist resulterte i at Vemund Jensen grunnla Finnskogen Mikrobryggeri i 2012.
Vemund har høstet mange erfaringer, og utviklet god kompetanse på brygging, noe han når har formalisert da han har gjennomført utdanning som ølsommelier ved Beverage Academy.
Dette inkluderer
– kurs
– kompendium
– lunsj
– ølsmaking
– innføring i mat og øl
For mer info og/eller påmelding, send en e-post på opaker@opaker.no eller ring oss på 62 94 66 50.

 

Sauskurs – arrangeres på forespørsel 
En kveld for å lære deg ulike grunnteknikker for sauser og får grunnleggende innføring i sausenes verden. Vi fokuserer på teknikken bak de ulike sausene, viktige elementer i oppbygningen av sausene, og ikke minst når og hvordan vi bruker dem. Vi tar for oss noen grunnsauser, (som hollandaise, bearnaise, brun saus og hvit saus) slik at du kommer et skritt nærmere å bli en sausenes mester på ditt eget kjøkken.
Tidsramme: 4 timer
Antall plasser: 15
Pris kr. 749 per person

 

Matkurs Fisk – arrangeres på forespørsel 
Vil du bli tryggere på å tilberede fisk? Bli med på kurs og lær filetering, steking, og andre tilberedningsmetoder. Vi går gjennom abbor og ørret, hva vi kan gjøre med de forskjellige stykningsdelene og hvilke kjernetemperaturer som gjelder for de ulike fiskeartene. Vi skal også lage noen gode sauser som passer perfekt til fisk. Det serveres smaksprøver som dere lager underveis i kurset.

Tidsramme: 4
Antall plasser: 15
Pris kr. 749,-


Matkurs Kjøtt
– arrangeres på forespørsel 
Lær deg ulike tilberedningsteknikker, og hvordan du kan benytte ulike stykningsdeler. Perfekt modnet og tilberedt kjøtt er himmelen for mange, og her lærer du alle de profesjonelle triksene slik at du lager perfekte kjøttretter hver eneste gang. Vi produserer vårt eget storfekjøtt av grasfora Hereford og Angus.
På dette kurset får du en inngående forklaring og demonstrasjon av sesongens beste kjøtt. Vi ser på de forskjellige delene du finner av kjøtt og bruken av disse. I løpet av kvelden lærer dere å tilberede ulike kjøttretter. Det serveres smaksprøver som dere er med på å lage underveis i kurset. Alle spiser det de selv har laget.
Tidsramme: 4
Antall plasser: 15
Pris kr.  749 person

Viltaften – arrangeres på forespørsel
Høsten er tid for matauk på Opaker, og nå har vi tatt skogen og de gode råvarene inne. Ta en pause fra hverdagen og nyt godt selskap med et smakfullt måltid fra vårt kjøkken. Du får smake et utvalg at det naturen har å by på, og dette servers i nye og spennende kombinasjoner. Vi byr på:
Andebryst med sopp og mose
Ørret sashimi med yoghurt og høy
Hjort servert med granskudd og potetpuré
Elg servert med beter, rødvinsaus og kål
Solbær parfait med tørkede solbær, kompott, chips, pulver
Begrenset antall plasser. Pris kr. 699 per person.
Reserver plass 


For grupper kan kurs og temamiddager arrangeres på forespørsel. Velkommen til en smak av Opaker!