Arrangement

På jakt etter opplevelser eller kunnskap?
Her kan du få et innblikk i mulighetene hos oss. 

 

Bryggekurs for hjemmebryggere lørdag 29.september

Denne lørdagen inviterer vi til grunnleggende hjemmebryggekurs sammen med Vemund Lyngås Jensen, grunnleggeren av Finnskogen Mikrobryggeri.
Kurset starter tidlig lørdag, og vil vare til tidlig lørdag kveld.
I løpet av denne tiden blir det innføring i ølbrygging fra humle og malt, til bryggeprosess. Det skal smakes og testes, og vi skal brygge. Du får lære om mat og øl i kombinasjon, og matlaging med øl.

Vemunds ølhistorie startet da han i 2000 begynte å brygge øl hjemme sammen med bryggerkompisen Tom Alfred Øimo i bryggerlauget Fatal Fatøl.
Dette var starten på en lang interresse for øl som har inneholdt både katastrofer og suksess, surt øl og godt øl, ølhistorie, ølkultur, interresse for øl og mat og som til syvende og sist resulterte i at Vemund Jensen grunnla Finnskogen Mikrobryggeri i 2012.
Vemund har høstet mange erfaringer, og utviklet god kompetanse på brygging, noe han når har formalisert da han har gjennomført utdanning som ølsommelier ved Beverage Academy.
Dette inkluderer
– kurs
– kompendium
– lunsj
– ølsmaking
– innføring i mat og øl
For mer info og/eller påmelding, send en e-post på opaker@opaker.no eller ring oss på 62 94 66 50.

 

Sauskurs – arrangeres på forespørsel 
En kveld for å lære deg ulike grunnteknikker for sauser og får grunnleggende innføring i sausenes verden. Vi fokuserer på teknikken bak de ulike sausene, viktige elementer i oppbygningen av sausene, og ikke minst når og hvordan vi bruker dem. Vi tar for oss noen grunnsauser, (som hollandaise, bearnaise, brun saus og hvit saus) slik at du kommer et skritt nærmere å bli en sausenes mester på ditt eget kjøkken.
Tidsramme: 4 timer
Antall plasser: 15
Pris kr. 749 per person

 

Matkurs Fisk – arrangeres på forespørsel 
Vil du bli tryggere på å tilberede fisk? Bli med på kurs og lær filetering, steking, og andre tilberedningsmetoder. Vi går gjennom abbor og ørret, hva vi kan gjøre med de forskjellige stykningsdelene og hvilke kjernetemperaturer som gjelder for de ulike fiskeartene. Vi skal også lage noen gode sauser som passer perfekt til fisk. Det serveres smaksprøver som dere lager underveis i kurset.

Tidsramme: 4
Antall plasser: 15
Pris kr. 749,-


Matkurs Kjøtt
– arrangeres på forespørsel 
Lær deg ulike tilberedningsteknikker, og hvordan du kan benytte ulike stykningsdeler. Perfekt modnet og tilberedt kjøtt er himmelen for mange, og her lærer du alle de profesjonelle triksene slik at du lager perfekte kjøttretter hver eneste gang. Vi produserer vårt eget storfekjøtt av grasfora Hereford og Angus.
På dette kurset får du en inngående forklaring og demonstrasjon av sesongens beste kjøtt. Vi ser på de forskjellige delene du finner av kjøtt og bruken av disse. I løpet av kvelden lærer dere å tilberede ulike kjøttretter. Det serveres smaksprøver som dere er med på å lage underveis i kurset. Alle spiser det de selv har laget.
Tidsramme: 4
Antall plasser: 15
Pris kr.  749 person

Viltaften – arrangeres på forespørsel
Høsten er tid for matauk på Opaker, og nå har vi tatt skogen og de gode råvarene inne. Ta en pause fra hverdagen og nyt godt selskap med et smakfullt måltid fra vårt kjøkken. Du får smake et utvalg at det naturen har å by på, og dette servers i nye og spennende kombinasjoner. Vi byr på:
Andebryst med sopp og mose
Ørret sashimi med yoghurt og høy
Hjort servert med granskudd og potetpuré
Elg servert med beter, rødvinsaus og kål
Solbær parfait med tørkede solbær, kompott, chips, pulver
Begrenset antall plasser. Pris kr. 699 per person.
Reserver plass 


For grupper kan kurs og temamiddager arrangeres på forespørsel. Velkommen til en smak av Opaker!